CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
Itt regisztrálj
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Látogatóim
Indulás: 2008-10-18
     
Gportal, levelező regisztráció!
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Sok feltöltött anyag!
     
Főoldal
     
Horoszkóp és biotérkép rendelés!
     
Fogamzási horoszkóp
     
Programok
     
Számítógépes oktatás
     
Asztrológiai olvasmányok
     
Öröknaptár
     
A világ más szemmel
     
Napi horoszkóp
     
Hirdess az oldalamon
     
Kristálygömb
     
Szótár
     
Baba horoszkóp
     
Szülő horoszkóp
     
Szerelmi horoszkóp
     
Jelenlegi bolygó állások
     
Éves előrejelzések
     
Időjárás
     
A bolygók más szemmel

A bolygók tulajdonságai 

stellium asztropszichológia

Ennek a kitűnő munkának a forrása: http://www.stelliumpress.hu/sap4/sap4a_for02.html

A Nap

Az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap. Mivel az Oroszlán jegy szabályozza a szív működését, a Naphoz kapcsolódó elsődleges testfunkciók a szívveréssel hozhatók összefüggésbe és elsősorban az életerő, az energia szervezeten belül történő elosztásával kapcsolatosak. Az Oroszlán jegyet jellemző energia meghatározói az erő, a dominancia, a vezetői képesség, illetve az uralkodói felségjogok; a Nap elhelyezkedése határozza meg az egyén azon speciális területeit, ahol a legnagyobb sikereket érheti el. Abban az esetben, ha a Nap konstellációja konfliktusokkal terhelt, akkor azokat a területeket, ahol az ego sérülhet, illetve a szív körüli területen keletkezett feszültség hatására az energikus életerő elhasználódhat.

Az Oroszlán jegy jelképe az oroszlán, és azon jellemvonások, amelyek kapcsolatba hozhatók ezzel az állattal, a jegy szülötteit is egyaránt jellemzik. A hím oroszlán köztudottan megvédi társát minden ragadozó ellen, és saját területén belül domináns szerepet tölt be. Az oroszlánt az állatok királyaként emlegetik. Az Oroszlán jegyében született emberek nagyon büszkék és családjukat a végsőkig megvédik. Erős irányító és vezetői képességekkel rendelkeznek.

A test központi szerve a szív. A szív a rekeszizom fölötti üregben elhelyezkedve a lelki tudat központi szerveként működik. Amikor az Oroszlán természetes hatalmi igényét megtagadják vagy elfojtják, illetve ha nem kap kellő elismerést a dolgok iránt tanúsított közreműködése vagy nagylelkűsége, az Oroszlán büszkesége sérül. Szíve összehúzódik és a szervezeten belüli vibráló életerő folyama elzáródik. Ezen jegy szülötteinek elengedhetetlen eleme az elismerés, illetve a pozitív megerősítés. Az elismerés hiánya betegséget idézhet elő. Annak érdekében, hogy átérezze a benne rejlő potenciált, amely az elismeréshez vezet, értékelni kell a képességeit. A szíven keresztül történő energiaáramlás kapcsolatba hozható a mások által tanúsított elismeréssel. Az Oroszlán ember természetéből fakadó nagylelkűség nem minden esetben nyilvánvaló, de ha értékesnek érzi magát, akkor a szíve megerősödik és jóindulatúan, nagylelkűen reagál a dolgokra. De ami ennél is fontosabb, egészséges és kiegyensúlyozott marad. Ha nem érzi értékesnek magát, vagy nem kapja meg a kellő elismerést, a szíve összeszűkül.

Minden égitest a Nap körül kering. Ha az emberi testre úgy tekintünk, mint egy mikrokozmoszra az égi makrokozmoszban, akkor a szív az a szerv, amely körül minden test funkció "kering". Az egyén egészségének legfontosabb eleme a szívizom megfelelő működése, hiszen ha a szív nem biztosítja a megfelelő véráramlást a szervezetben, az életfunkció leáll.

A Nap, bárhol is helyezkedjék el az egyén asztrológiai képletében, meghatározza a lélek energiájához kapcsolódó belső "ént". Szellemi értelemben, az ember az egész része, azaz legmagasabb fogalmi szinten mindannyian egy egészet képezünk. Kozmikus értelemben nincs ego és nincs megkülönböztetés sem, csupán egység van. Mégis, amikor az ember a földi síkra lép, szellemi értelemben szükségszerűen meg kell különböztetnie magát a többiektől. Figyelmét önmagára és minden olyan tényezőre fordítja, amely az önmegvalósítását segíti elő. Csak az egyéniesítés folyamatán keresztül tud rátalálni azon sajátos energiáira, melyeket egyensúlyba és összhangba kell hoznia. Rátalál azokra a tapasztalatokra és túlélési stratégiákra is, melyek tovább erősítik az életerejét és növeli szívének teljesítőképességét. Miután a belső lángja olyan intenzitással lobog, melyet semmi nem tud gyengíteni, és az életerő átárad az egyéni energia rendszerén, megkezdheti az ego formálását. Erősebb öntudatot fejleszt ki, miközben soha nem veszíti el önazonosságát, ugyanakkor szeme előtt tartja a magasabb szinten megvalósuló egyenlőséget. Ezen a ponton elsődleges feladata a tapasztalatgyűjtés, amely tovább erősíti a kozmikus teret életútja végeztével.

Az önértékelés dinamikus fejlődése félreérthető és tévesen egoizmusként értelmezhető. Mégis az egyén belső természetének hatékonyabb megismerése felé tett lépések pozitív lépések az egység és az egyéniség gazdagítása felé. Ez a folyamat a lelkek összekapcsolódását eredményezi. Minden "derékon felüli" építő tevékenység átalakulást hoz magával. A derékon felüli tapasztalatok olyan értékek fejlődését foglalják magukba, mint a szeretet, az együttérzés és a körültekintés. A fejlődéshez kapcsolódó tapasztalatok, az önszeretet, az egyén - mint az egész, mint az emberiség része a szív teljes nyitottságát igénylik. Ez egy tisztán derékon felüli tevékenység, és mint ilyen az egészség stabilizálásának első lépése.

Amikor az egyén kizárólag a hibáival, a bűneivel és önértékelésének folyamatos csökkenésével azonosul, akkor helyrehozhatatlan kárt okoz fizikai energiájában, illetve lelki fejlődésében. Ahelyett, hogy befogadná a Nap éltető energiáit, amelyek elősegítik visszatérését a létezés kozmikus szintjére, továbbra is a karma csapdájában tartja magát. Az "én" tudat leértékelődése olyan visszatartó erő, amely sokáig "idegen vizeken" tartja a lelket. A gravitációs vonzás, illetve a folyamatos inkarnáció következtében az egyén elveszíti a saját lelkével fenntartott kapcsolatot és eltávolítja azt a vitalitástól. Ezt követően sokáig sötétben bolyong, mindaddig, amíg nem tanul saját veszteségeiből és meg nem kezdi azt a fájdalmas hegymenetet, ami végül hazavezeti. Gyakorlati értelemben az átalakulás útja a legfontosabb, amit az egyén saját önértékelése érdekében fejleszteni tud. A szív, a vitalitás forrása ismét erősen ver, és ez energiát ad a visszavezető útra. A szeretet az az energiaforrás, amely a szív központjából árad és kapcsolatot teremt a lelkekkel ezáltal formálva az életet és a valós kozmikus örömöt. Ha az egyén szíve teljesen nyitott és befogadó a szeretetből eredő energiára, az egyén ismét magára talál és megleli a hazavezető utat. A szeretet érzésének megszűntével az életerő legjelentősebb forrása szűnik meg.

Vészhelyzetben a szív a megszokottnál erősebben pumpálja a vért, ezáltal nagyobb energiát és erőt fejt ki. A nyitott és pihent szívizom hatékonyan működik és a leginkább alkalmas feladata ellátására. Fájdalom vagy stressz esetén a szívközpont összeszűkül, miközben az egyén arra törekszik, hogy erős maradjon. A regresszió szakaszában a trauma vagy a fájdalom megszűntével fontos, hogy az egyén megvizsgálja, a fájdalom emléke a test mely részébe raktározódott el. Sokan hajlamosak arra, hogy a szívüket terheljék a stresszhatással . Ez a hajlam már korán kialakul. Az elismerés hiányából adódó lelki sérülések kapcsán az egyén folyamatosan rombolja a szívközpontot. Amikor az örömök és a szeretet valamilyen oknál fogva akadályoztatva vannak az életben, a szív nem tudja magába szívni az örömöket. Az egyén így csak tovább gyengíti a szívizmot, és nagyobb a lehetősége egy esetleges szívinfarktusnak is.

Mivel a szívizom túl érzékeny ahhoz, hogy elviselje az ilyen jellegű stresszhatásokat , jó, ha tudatában vagyunk azoknak az okoknak, melyek e testrész összeszűküléséhez vezetnek. Vannak nagyobb és erősebb izomzatok, melyek sokkal jobban viselik a traumákat. Éppen ezért a szív az első szerv, amelyet stressz esetén meg kell vizsgálni. Ezáltal felfedezhetjük, hol alakul ki feszültség a szervezetben stressz helyzet esetén. Ez különösen igaz azokra az egyénekre, akik Ascendensét a Nap uralja, illetve az első vagy a hatodik házban áll. Stressz helyzetben ez a szív energiájának elzáródását vonja maga után. A Nap asztrológiai képletben történő elhelyezkedése az élet olyan speciális területeit is leírhatja, ahol a sérült büszkeség gátolja az energia és a vitalitás, áramlását.

 

A Hold

A Rák uralkodó bolygója a Hold. A Rák analógiában van a gyomor működésével, a Hold pedig a test funkciókkal az emésztéssel, illetve a tápanyag feldolgozással. Ugyancsak a Hold határozza meg a testfolyadékok, a váladékok és a folyékony salakanyagok áramlását. (A Rák egyike a három vízjegynek). Pszichológiai szinten a Hold jelöli mind a produktív, mind pedig a non-produktív érzelmi reakciókat. A Hold közvetve kapcsolatban áll az endokrin rendszerrel, mindenek előtt az agyalapi ( hypothalamus ) miriggyel. Ez az endokrin rendszer részét képező mirigy, az agyban keletkező érzelmek központja. A pajzsmirigy, az endokrin rendszer egy másik mirigye, amely a helyes anyagcserére és a tápanyag feldolgozásra van hatással. Nyilvánvaló, hogy a túlzott tápanyag bevitel érzelmi stressz helyzetet teremt. Amennyiben az endokrin rendszert inger éri, elkerülhetők azok a heves érzelmi kitörések, amelyek a táplálkozással hozhatók kapcsolatba.

Amikor az egyént olyan sérelem éri, ami érzelmi reakciót vált ki, akkor ezek a reakciók leggyakrabban a gyomor környékén keletkeznek. A gyomor kapcsolatban áll a hasi idegközpont működésével. A hasi idegközpont az a szerv, amely összekapcsolja az érzelmi testet a test fizikai mozgatóerőivel. Gyomor panaszok esetén ajánlott megmérni a pillanatnyi érzelmi stressz szintjét, különösen azt, hogy az elhagyatottság érzése milyen szinten jelentkezik az egyénnél. A gyomorra ható stressz, kellemetlenségeket eredményez, melyek a gyenge emésztési zavaroktól sokkal komolyabb gyomor panaszokig terjedhetnek. Bár a gyomor koránt sem olyan érzékeny, mint a szív, a gyomorpanaszok hosszú távon több kellemetlenséget okozhatnak, és olyan fertőzésekhez vezethetnek, melyek a szervezet más részeire is átterjedhetnek. Ahogy a felsőtest központi szerve a szív, úgy a gyomor az alsó test központi szerve.

A "derékon aluli" folyamatok kockázatosak lehetnek. Az érzelmi kockázatok a leggyakrabban a hasi idegrendszerben okoznak gondot. Az érzelmi reakciók nem logikusak. Az egyén nem tudja megjósolni előre a hasi problémák bekövetkeztét, de ha tudatába kerül a probléma létezésének, akkor szellemi szinten kontrolálni tudja a reakcióit. A fejbe irányított energia, az alsó testtől eltekintve, a későbbiekben nem számít kockázatnak. Így a tudat az érzelmek ellenszere.

Ha az egyén gátolja az érzelmi reakciókat, elzárja a hasi idegrendszer területét. Ugyancsak elzárja a csakrákon keresztül terjedő éteri energia áramlását. Csupán a gondolatok szintjén történő munkavégzés szellemi szinten polarizálja az egyént. A szervezeten belüli tökéletes energiaáramlás érdekében fenn kell tartani az értelem és az érzelem közötti egyensúlyt. A hangulati zavartság a szellemi tevékenységből és az objektivitás tudatos fejlesztéséből fakad, míg a túlzott mértékű elemzés az együttérzés mértékének növekedését eredményezi.

Robert Schumann német zeneszerzőnek komoly hangulatingadozásai voltak, melyek mániás-depressziós viselkedést váltottak ki nála. Amikor komor hangulatban volt, öngyilkosságra való hajlamokkal küszködött és képtelen volt a zeneszerzésre. A Hold jelzi az anyától örökölt alapvető tulajdonságokat. Ismerve Schumann neveltetését, ha egy pillantást vetünk édesanyjára, akkor némileg megérthetjük sajátos helyzetét. Az édesanya is komoly depresszióban szenvedett. Schumann valószínűleg nagyon kiábrándult az anyjából, aki maga is egy kiábrándult nő volt. Néhány tudós azt állítja, hogy a komoly hangulatingadozás biológiai és kémiai kapcsolatba hozható az anyával. Schumann esetében a Hold a Szűz jegyében állt, amely az érzelmi reakciók tekintetében automatikusan objektív magatartást vált ki. A Neptunusz és a Szaturnusz együttállása egyfajta "Mi értelme?" hozzáállást eredményez és a Holdhoz kapcsolódva meglehetősen pontosan írja le a mániás depresszió érzelmi természetét. Schumann Napja is merkúri jegyben állt (Ikrek). A szellemi energiának az a túlsúlya, amelyet a Nap és a Hold jegyei meghatároztak, valószínűleg átsegítették őt a mániás válságokon, de a depressziós hangulatváltozások nem segítették őt érzelmileg. Viszont mindazon idő alatt, amíg zenét írt, a hangulata kontroll alatt volt és kiválót alkotott.

Statisztikai kutatások kimutatták, hogy az írók asztrológiai képletében a Hold nagyon erős. Amikor valaki különösen kifinomult érzékkel tud írni az érzéseiről, akkor egyúttal fel is oldja azokat. Rájön ugyanis, hogy nincs egyedül a fájdalmas események átélésében. Például, az elhagyatottság vagy az elárvultság érzése nagyon erős a Rák jegyében születetteknél. Amikor a Rák jegyű egyén hasonló élményekkel rendelkező emberrel találkozik, együtt érez vele, ami az érzelemnek egy magasabb foka. Az embereket a helyes útra kezdi terelni. Saját tapasztalatai mások számára hasznosak lehetnek, de csak abban az esetben, ha objektív önvizsgálattal saját problémáira megoldást talál.

Egy érzékeny, sebezhető egyén számára gyakran építő lehet olyan tevékenységben való részvétel, melynek segítségével mások szenvedéseit orvosolhatja. Oly módon segíthet embereket, hogy ételt készít számukra, vagy élelmiszerekkel foglalkozik. A gondoskodás más módját is választhatja. A Rák női jegy, de most, hogy sokkal tisztábban látunk, azt mondhatjuk, hogy a nők és a férfiak egyaránt kifejezhetik sebezhetőségüket és érzelmeiket. Korábban a Rák jegyű férfiak többsége gyomor panaszokkal és fekéllyel küszködött, mert arra tanították őket, hogy az érzelmek kimutatása nem férfias dolog.

A gyomor a léphez közel helyezkedik el. Ezoterikus megközelítésben a lép az a szerv, amely a fizikai rendszerben összekapcsolja a szellemi és az éteri energiákat. Amikor az érzelmi reakciók nem ellenőrzöttek, a szellemi vitalitás pozitív energia kötelékei elszakadnak. Ugyanakkor vibráló szellemi energia mellett depresszió vagy öngyilkosság iránti vágy nem alakul ki, illetve érzelmi ingadozások nincsenek. Ideális esetben az érzelmi szint olyan kiegyensúlyozott és nyugodt, mint egy tó, amely az élet és a természet szépségét tükrözi vissza.

Bármi, ami elválasztja az egyént embertársaitól, valós bűnnek minősül, ez azonban valójában az egyén elválasztása saját szellemi valójától, ami a legtöbb fájdalmat okozza. A magunkkal szemben tanúsított együttérzés nem más, mint az embertársainkkal szemben tanúsított együttérzés. Ha sikerül eljutnunk eddig a felismerésig, akkor a lelki tudat egy magasabb fokára léphetünk.

 

A Merkúr

A Merkúr illetve a Vénusz két-két jegy uralkodó bolygója. A Merkúr egyaránt uralomban van az Ikrek és a Szűz jegyekben. Az Ikrek páros jegy, ezért a páros testrészekre van hatással, mint például a karok, a test két fele, a tüdő, az agy, a szem és a fül. A Merkúr határozza meg azokat a testi funkciókat, amelyek a gondolkodással hozhatók kapcsolatba. Ezért hatással van a kommunikációra, a döntéshozatalra, az írásra, a beszédre, a gondolkodásra, és minden az elmét érintő területre.

Az Ikrek levegős jegy, míg a Szűz föld jegy. A Merkúr ezért a két jegynél különböző hatást fejt ki. Az Ikrek a bal agyfélteke energiáját határozza meg, míg a Szűz a belek működésével hozható összefüggésbe. A Merkúr szempontjából elnagyoltnak minősülhet a test különböző funkciókat ellátó részeihez kötődő energiák összekapcsolása, de a gondosabb áttekintés logikussá teszi ezt a társítást.

A végtagok együttes mozgása segíti az agyhullámok korai fejlődését. Egy csecsemőnél elengedhetetlen, hogy mielőtt járni kezd, túljusson a mászás szakaszán. A kar és a láb mozgásának e fontos koordinálásával, nemcsak a végtagok izomzatát fejleszti, hanem az agyhullámokat is. Kimutatták, hogy ha egy csecsemő fejlődéséből kimarad a mászás szakasza, akkor később tanulási problémák jelentkezhetnek nála. A felnőttek szintén serkenthetik szellemi fürgeségüket a keresztmozgással, amikor ellentétes karukat és lábukat egyidejűleg mozgatják. Ha egy iroda személyzetét arra bátorítanánk, hogy kávészünet helyett minden reggel és este "keresztmozgás" szünetet tartson, a termelékenység és a hatékonyság nagymértékben megnövekedne. Az agyba áramló energia felveszi a harcot a több órás koncentrációból adódó fáradtsággal szemben.

Ha a test Merkúr által irányított részei megsérülnek, akkor ajánlatos részletesen megvizsgálni az agyban végbemenő folyamatokat. A Nemzeti Egészségügyi Intézet munkatársai végrehajtottak néhány kísérletet a kényszerű rendellenes viselkedésekkel kapcsolatban. Kimutatták, hogy ez a viselkedésforma sokkal inkább a rendszertelen agyhullám működésnek tudható be, mintsem a pszichológiai zavartságnak. Felfedezésük néhány esetben zavart agyhullámokat indukált, melyet úgy írtak le, mint egyfajta az agyban keletkezett pillanatnyi zavart. Más esetekben kémiai egyensúlyhiány esete állt fenn, amikor például az agyban túlzott mennyiségű seratonin halmozódott fel. Az agy működésével kapcsolatos rendellenességek a Merkúr által szabályozott kéz mozgásában idézhetnek elő rendellenességeket. Számos esetben előfordult, hogy az egyén kézmosás után kényszerűen, állandó jelleggel összeszorítja, összedörzsöli a kezét. Ugyanakkor a kéz mozgásában jelentkező rendellenességek az agyhullámok helyes áramlásának hiányát idézhetik elő. Korábban gyakran megcseréltem a betűket, illetve a szavakat az írásaimban, amely az agy és az újjak közötti helytelen üzenet áramlás következménye volt. Aztán megismertem egy olyan gyakorlatot, melynek segítségével a hiba gyorsan orvosolható volt. A két kezem egymáson kereszteztem úgy, hogy az egyiket a lábamra, a másikat a térdemre tettem, majd pár percig összeillesztettem ujjbegyeimet. Miután körülbelül két percig végeztem ezt a gyakorlatot az agyam megfelelő jeleket kezdett küldeni, és azt követően kellő sebességgel és pontossággal tudtam gépelni. Ha a diszlexiás gyerekek esetében kicsit tovább fejlesztenék ezt a gyakorlatot az iskolákban jelentkező tanulási problémák jelentős részét könnyű szerrel orvosolni lehetne.

Megkérdeztem egy barátomat, akinek az Ikrekben áll a Napja, hogy volt-e valaha a karok gyengeségéből, vagy fáradtságából adódó problémája. Azt válaszolta, hogy a karjai nagyon erősek és, hogy bárki ellen nyerni tudna egy szkander bajnokságon. Ugyanakkor álmában mindig nagyon gyengék a karjai. Azt mondta, hogy ha álmában valaki megtámadta őt, akkor arra sem volt képes, hogy felemelje a karját. Álmában, mindig komoly nyomás nehezedik rá, amit éber állapotban soha sem érez. A karok gyengesége az álom alatt épp olyan jelentéssel bír, mintha éber állapotban jelentkezne a gyengeség.

Érdekes megfigyelni, hogy a Merkúr által irányított bal agyfélteke milyen erős hatással van az ugyancsak a Merkúr által irányított karokra és kezekre. A karok jelentős szerepet játszanak a kineziológiaként ismert izomtesztelési technikában. Az alkalmazott kineziológia alapja, hogy a test meghatározott szervei és az izmok között közvetlen kapcsolat áll fenn. Ebben a folyamatban, a karok izomerőssége rámutat a test kiegyensúlyozatlan részeire, ugyanakkor arra is rámutat, hogy valamilyen anyag vagy tárgy erősíti, vagy gyengíti a szervezetet. Létezik egy olyan módszer is, melynek segítségével a magunknak feltett kérdésekre a hüvelykujjon keresztül kapunk választ. A kineziológia segíti, hogy az egyén tisztában legyen önmagával, különösen a szervezet és az érzelmek, illetve az emberekkel fenntartott kapcsolata tekintetében. Az izomtesztelés olyan belső üzeneteket serkent, melyek segítségével az egyén meghallja a belső hangjait.

A Szűz típusú emberek szellemi energiája sokban különbözik az Ikrek típusú emberekétől. Nem lassabb és nem kevésbé érdekes, de a gondolkodásuk sokkal jobban szervezett, megfontoltabb, elemzőbb, precízebb és kritikusabb. A Merkúr bélrendszerre gyakorolt hatását sokkal jobban megérthetjük, ha felismerjük, hogy a test e részében felgyülemlett mérgek a szellemi fáradtság elsődleges okozói. Székrekedés esetén az első tünet a tompa fejfájás. A szellemi fáradtság egyértelműen kapcsolatba hozható a bélrendszer működésének lelassulásával. Ha az egyén nem diétázik, nem tornázik vagy nem méregtelenít kellő gyakorisággal, akkor a megemésztetlen étel könnyen felgyülemlik a bélrendszerben. Az idő előrehaladtával ez a felgyülemlett anyag megkérgesedik, megkeményedik és gátolja a táplálék vérbe történő felszívódását. A hashajtó nem megoldás erre a problémára és károsíthatja a bélrendszer természetes funkcióit is.

A Holt Tengeri Tekercseket egy régi zsidó közösségnek, az esszénusoknak tulajdonítják. Nagy hangsúlyt fektettek a lelki alapelvekre, illetve a test, az elme és a lélek tisztaságára. Azt tartják róluk, hogy a vastagbél működését, illetve a bélrendszer ürítését beöntéssel serkentették. Logikusan nézve a felgyülemlett méreg eloszlatásának nincs más módja, ha felhalmozódik. Talán, ha az egyén pontosan tudná mennyi salakanyag ürítés szükséges a tekervényes bélrendszer kitisztításához, akkor nem is lenne szüksége vastagbélre. Ám ha éveken keresztül elhanyagolja a problémát, akkor az egész rendszer eltömődik, és működésképtelenné válik. Például a szellemi képesség a kor előrehaladtával szemmel láthatóan romlik.

A vastagbélműködéssel kapcsolatos problémák az unalommal, a nem megfelelő helyzetértékeléssel, a döntésképtelenséggel, illetve a nem megfelelő önmegvalósítással is összefüggésbe hozhatók. Ugyanakkor a helytelen szellemi funkciók felismerése fontos eleme lehet a beöntés időzítésében. A vastagbél edzésének más módjai is vannak. Az egyik jógagyakorlat tudatosan megmozgatja a bélrendszert fedő gyomorizomzatot, amely megkönnyíti a táplálék mozgását és a salakanyag felhalmozódás is a minimumra csökkenti. Bármely módszert választjuk is, a test e részét épp oly fontos tornáztatni, mint a gerincoszlop hajlékonyságát megőrizni.

 

A Vénusz

A Vénusz, szintén két jegy, a Bika és a Mérleg uralkodó bolygója. Csakúgy, mint a Merkúr esetében, a Bika jellegű Vénusz (föld) különbözik az intellektuális, Mérleg jellegű Vénusztól (levegő). A Bika az alsó állkapocs és a torok jelölője, és a Bika Vénusz a beszéd és az ének funkciókat határozza meg. A Mérleg Vénusz az érzékszerveket, illetve az örömérzetet irányítja. Meghatározza a természet, a szépség, illetve minden művészet és tudomány iránti vágyat. A Mérleg Vénusz irányítja továbbá a test egyensúly funkcióit is. Pszichológiai szinten a lelki egyensúly megteremtéséhez szépség (Vénusz) és kötelességtudat (Szaturnusz) egyaránt kell. A Vénusz kapcsolatba hozható még a társadalmi, jogi ügyekkel, illetve a diplomáciával.

A Bika jellegű Vénusz tekintetében, amely a torokra van hatással, szükséges figyelembe venni az alsó állkapocs körüli területeket is, amelyek a gége, a mandula, a száj és a nyelv. Nagyon leegyszerűsítve, a Bika a kényelem jegye, de csak egy bizonyos pontig. (A makacsság önhatalmúságot takar, abban az esetben, ha valaki úgy tekint a Bikára, mint könnyű ellenfélre. - ? ) Az erős állkapocs a makacsság meghatározásának egyik formája. Ugyancsak a Vénusz irányítja a pajzsmirigy működését, amely a torok alján helyezkedik el. A torok csakra az energia központ. A pajzsmirigy túlzott vagy csökkent működése esetén az erő kérdése az egyik legfontosabb szempont. Ilyen esetekben ugyanis az erőegyensúly elmozdulhat. Az endokrin mirigyek közötti kölcsönhatás - az agyalapimirigy , a hypothalamus , a pajzsmirigy, a mellékvesék, a petefészek vagy az ivarmirigyek - szükségessé teszi, hogy minden olyan bolygót, amely e mirigyekkel kapcsolatba hozható számba vegyünk, mint a problémák forrásának kulcsát.

A Bika Ascendensű embereknek szép hangjuk van, még akkor is, ha ők maguk nincsenek is tudatában esetleg ennek a tehetségnek. A hang minősége nem csak a hangképzéstől függ, hanem a garat és a gége szerkezetétől is. Ha a Bika jegyű ember éneklésre vagy szónoklásra használja a hangját akkor az nagyon erőteljes. Egy kis gyakorlással gyönyörű hang képezhető, és a tehetség tovább fejleszthető nem csak önmaga, hanem mások szórakoztatására is. Egy jól képzett kellemes hang több erőt hordoz, mint egy fülhasogató.

A Bika a Zodiákus második jegye. A horoszkóp második háza a pénzügyek háza. Érdekes megfigyelés, hogy a torokgyulladásnak általában pénzügyi vonatkozása van. Ha valaki torokgyulladásban szenved, annak amellett, hogy elfelejtett sálat venni, a háttérben több apró oka is lehet. Amikor a pénzügyi alapok kimerülőben vannak, akkor az egyensúly megbomlik. A pénz feletti idült aggodalom sokkal komolyabb torokbetegségeket is eredményezhet. A számlák miatti aggodalom a torok összeszűküléséhez vezethet, melynek következtében a természetes energiaáramlás a test e részén megszűnik. A pénz hiánya általában az élet apró örömeinek feladását vonja maga után. Ilyenkor a munka és az élvezet egyensúlya megbomlik.

A Mérleg jellegű Vénusz más gyengeségekkel és erősségekkel bír. A Mérleg levegős jegy. A Vénusz hatással van a testi örömök egyensúlyára. A hasnyálmirigy az egyik olyan szerv, amelyet a Vénusz ural. A hasnyálmirigy feladata az inzulintermelés. Ha ez a szerv megfelelően működik, az inzulintermelés is megfelelő és a vércukor szint is egyensúlyban van. A Vénusz hatással van a cukortermelésre és az édes anyagokra is. A borjúmirigyek speciális szervek minden ínyenc számára. Ha a Vénusz az asztrológiai képlet kulcs területein erős, és nehéz aspektusban van egy másik bolygóval, az alacsony vércukorszintet, vagy nem megfelelő inzulintermelést eredményezhet.

A pszichikai munkát végző emberek közül sokan hajlamosak az alacsony vércukorszintre vagy a helytelen inzulintermelésre. Különösen igaz ez a látnokok, médiumok és az asztrológusok esetében. Ugyancsak jelentkeznek ezek a problémák a terapeutáknál, illetve a gyógyítóknál. Ezeknél az embereknél jelentős mennyiségű energia elvonás jelentkezik a hasi idegközpontban, ahol a hasnyálmirigy is található. Ez a központ irányítja az érzelmeket és az érzéseket. Ha a szeretet és az örömérzet egyensúlya megbomlik, az betegségek kialakulásához vezethet. A gyógyítóknál különösen fontos, hogy a szeretet és az örömérzés nagymértékben legyen jelen életükben. Ezek az elhivatott emberek univerzális szeretet energiájuk nagy részét továbbadják így személyes szinten gyakran hiányt szenvednek ebből az energiából. Ezen egyensúlyhiány következtében a szomszédos szervekből, mint például a vese, a lép, illetve az epehólyag, is történik energia elvonás. A diagnózis készítésekor minden kapcsolódó bolygót figyelembe kell venni.

Mivel a Vénusz hatással van a szeretet, a szépség és az örömérzet iránti igényre, az egyensúlyhiány akkor is bekövetkezhet, ha az egyén túlságosan engedékeny önmagával szemben. Az önmagunkkal szembeni engedékenység az élet számos területén jelentkezhet, akár a legjelentéktelenebb szinteken is. Az étkezés tekintetében ez igen nyilvánvaló. A tápanyagban gazdag ételek utáni vágy, még akkor is, ha ezen ételek cukor taralma igen magas, önmagunkkal szemben tanúsított túlzott engedékenységre utal, mivel ez egyfajta kompenzációja lehet a szeretet hiányának. Az engedékenységből fakadó eredmények nagyban hasonlítanak egymásra. Az alkoholfogyasztás terén tanúsított engedékenység ugyancsak ebbe a kategóriába sorolható a magas cukortartalom miatt. A túlzott engedékenység tovább gyengítheti a már egyébként is érzékeny cukortermelő szerveket.

Az egyensúlyhiány e sajátos formája, a 22-es csapdája, mivel, kielégíthetetlen édesség és alkohol utáni vágyat eredményez, az egyéb élelmiszerek tekintetében pedig allergiát vagy az élelmiszerek fogyasztására való túlzott reakciót válthat ki. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a beteg testrészen keresztül áramló energia egyensúlyhiánya a tápértékben gazdag élelmiszerek és italok felszívódásának folyamatát késlelteti. További probléma, hogy a Vénusz által indukált energia nem aktív, hanem passzív. Elméletileg a bevitt cukor kellő mennyiségű fizikai munka által elégethető. De a Vénusz által irányított egyének sokkal inkább hajlamosak arra, hogy egy helyben üljenek és csodálják a természetet, mintsem, hogy tegyenek egy sétát az erdőben.

 

A Mars

Mars a háború istene. A hagyomány a Mars energiáját támadónak, újítónak, vakmerőnek és bátornak írja le. A Mars elsősorban a vérhez, illetve a vörös vérsejtekhez kapcsolódó energiákat határozza meg. A Mars a Kos uralkodó bolygója a Kos pedig a koponya üreget, illetve a fej alsó részét képviseli. A Kos a tettek jegye és főként azokat a cselekvéseket irányítja, amelyek szorosan a fejhez kapcsolódnak.

A tettekkel történő azonosítás helyénvaló, mivel a Mars irányítja a mellékvesét, amely a szervezeten belüli energiát szabályozza. Vészhelyzet esetén a mirigyek azonnal többlet adrenalint juttatnak a szervezetbe, biztosítva így azt a szükséges életerőt, amely segítséget nyújt a szituáció feldolgozásához. Ismeretes, hogy életveszélyes helyzetetekben az egyének emberfeletti tettekre képesek: pár évvel ezelőtt az újságok címlapján szerepelt az a hír, hogy egy édesanya felemelte azt az autót, melynek kerekei alá szorult a kisfia. Kétségkívül a megnövekedett adrenalin szint tette lehetővé számára ezt a cselekedetét.

A Mars energiája olyan versenyhelyzetekkel hozható összefüggésbe, amelyek serkentik a hasnyálmirigy működését, illetve a vér szervezeten belül történő áramlását. Az egyénnek nagy mennyiségű energiára van szüksége az akadályok folyamatos leküzdéséhez. Például egy atlétikai versenyen való részvétel nagy erőt, bátorságot, küzdést és nagy mennyiségű adrenalin bevitelt igényel. A kihívások eredményei nem minden esetben logikusak. A győzelemre való elszántság vihet előre, ugyanakkor hátráltathatja is az atlétika bajnokokat. Ha elbukik, újra és újra fel kell állnia, le kell porolnia magát, és ismét próbálkoznia kell.

A magas energiaszint a színészeknek, énekeseknek és a szórakoztató iparban dolgozóknak is létfontosságú. Az egyik legjelentősebb foglalkozási ártalom ezeknél a szakmáknál a folyamatos lemondás. Hacsak nincs elég bátorsága felvenni a harcot, az egyénnek esélye sincs bekerülni a szórakoztató iparba. Rendelkeznie kell továbbá azzal a rugalmassággal, hogy akár betegen akár egészségesen kiálljon a színpadra. Néhány színész úgy gondolja, hogy betegség esetén az ágyban marad, még akkor is, ha a forgatás, vagy a darab próbájának közepén vannak. A show-nak azonban folytatódni kell. A személyes tragédiák nagyon ritkán indokolhatják az előadás elmaradását. Ez a fajta szívósság ösztönös. Ugyanakkor e tettek végrehajtásához kellő energia szükséges. Ha a Mars állása erős az asztrológiai képletben a vitalitás rendelkezésre álló tulajdonság.

A magas energiaszinttel járó tevékenységek másik oldalán a frusztráció áll. Amikor egy erős Mars energiával rendelkező egyén nem tudja kellőképpen megvalósítani önmagát, vér, hasnyálmirigy és véredény problémák jelentkezhetnek nála. A láz gyakran a belső frusztráció fizikai megnyilvánulása. A vér ilyenkor képletesen szólva felforr. A torna kitűnő ellenszere a frusztrációnak és az idegeskedésnek. Azok a szívinfarktusból felgyógyult betegek, akiket a szívizom megerősítése és a véráramlás serkentése végett tornára bátorítanak, akaratlanul is hasznosítják frusztrációs energiáikat.

Ugyancsak a Mars uralja a szexualitást és a szexuális funkciókat. Ugyan a Plútó határozza meg a szaporodást, de a Mars, mint a Zodiákus első bolygója, az egész rendszer, így a szexuális aktus mozgatója is.

A Skorpió tradicionális uralkodó bolygója a Mars volt, és néhány asztrológiai rendszer még ma is annak tartja. A Skorpió energiája transzformálható. A szexuális energia fontos eszköz lehet a fizikai energia egy magasabb tudatállapotba történő átirányításához. A Kundalini Jóga egy speciális tan, melynek elődleges feladata, az öntudat szintjének emelése, a gerinc alján található kígyó-tűz növelése által. Az alkalmazott technikák veszélyesek lehetnek abban az esetben, ha az energia növelése túl korai és a központok nem alkalmasak az szellemi-lelki térben elégő "hév" energiájának tárolására és szállítására. Az orgazmus alatt felszabaduló energia a Kundalini energiával hozható kapcsolatba. Az indiai Tantra Jóga tanítása szerint az az energia használódik el és alakul át újabb energiává, amely az alsó csakra helyett a felső csakrán keresztül szabadul fel. Az ilyen jellegű szexuális élmény megtapasztalását követően soha sem fogunk a hagyományos úton elért orgazmusra vágyni. A Tantra Jóga az orgazmus meghosszabbítására tanít. A lelki kielégülés mindkét fél részéről gondos előkészületeket igényel. Ezen a szinten a szexuális energia tisztasággal társul, amely nem csak a fizikai testeket egyesíti, hanem a lelkeket is.

A fokozott szexuális vággyal rendelkező embereket "forró vérűnek" nevezik. Mivel a Mars hatással van a fejre a fejfájás tünetei közvetlen kapcsolatba hozhatók a kielégítetlen szexuális energiával. A migrénes fejfájás, különösen akkor alakul ki, ha a rendszeres szexuális élet megszűnik. A migrénes fejfájás néha periodikusan is jelentkezhet, és a nők menstruációs ciklusával függ össze. A havi vérzés rendszertelensége komoly fejfájást okozhat. A petefészek működése a hasnyálmirigy befolyása alatt áll. Hirtelen stressz helyzetben a menstruáció megszűnhet. Az endokrin rendszer mirigyei közötti egyensúly sérülékeny, és ha az egyik mirigy helytelenül működik, a többi mirigy működéséhez kapcsolódó tünetek jelentkeznek.

A Mars analógiában van a férfi nemmmel és elsősorban a férfi nemi szervekkel. Bár a Vénusz inkább a női nemi szervekre van hatással, de a férfi vagy a női szexualitást egyaránt jellemzi a Mars horoszkópbeli állása. A feszült bolygóállások jelezhetik a szexualitásban jelentkező zavarokat. Ha egy erős Mars állással rendelkező egyén életéből hiányzik a szexualitás, akkor olyan tevékenységet kell találnia, ami a szexuális tevékenység hiányából adódó energiát egészséges irányba tereli. Nagyon fontos azonban, hogy a szexualitás hiánya ne vezessen az aktus iránti igény és ambíció csökkenéséhez. A vágy ilyen fajta elfojtása vérelégtelenségekhez, fejjel kapcsolatos betegségekhez és a szervezeten keresztül történő alapvető energiaáramlás problémáihoz vezethet. A tornagyakorlatok elősegítik a vér szabad áramlását, illetve oxigénnel való feltöltődését.

Az egyén frusztrációs energiájának egyik legnyilvánvalóbb fizikai megnyilvánulása, ha megvágja vagy megégeti magát. A láz, a fejfájás, az aggodalom, az érzelem kitörés és a vérzéssel járó balesetek, mind a Marssal hozhatók összefüggésbe. A vér rendellenességei, a szexuális problémák és a fejsérülések a test által a szervezeten belüli egyensúlyhiány kimutatására küldött jelek. A nehézségek megszüntetésének első lépése, hogy a negatív energiát pozitívra változtatjuk.

 

A Jupiter

A Nyilas uralkodó bolygója. A Nyilashoz tartozik a csípő, az ülőideg, a vesék és a máj. A Jupiter testfunkciói a salakanyag ürítésével és kiválasztásával hozhatók összefüggésbe. A Nyilas szimbóluma a félig ló, félig ember testű kentaur. A kentaur alsó teste erős, földhözragadt, míg a felső emberi test egy íjász teste, aki az ég felé tekint. Az egészség tekintetében a jupiteri energia az erős csípőbe és a felső lábszárba áramlik, amely az életbe vetett optimizmussal párosul. A klasszikus jupiteri lelkesedés túláradó vitalitással jár együtt.

Ha valamilyen probléma van a csípővel, a felső lábszárral vagy az ülőidegekkel, az a méregtelenítés szükségességét jelzi, figyelembe véve a vese és a máj rendellenes működéséből adódó problémákat is. Ha a jupiteri természetű egyént csalódások érik, egészségkárosodás következhet be nála. Amikor az események összejátszása következtében pszichológiai csalódások egész sora következik be, a lelkesedés alább hagy és az élelmiszer, illetve ital fogyasztás terén tanúsított mértéktelenség felerősödik. A nagy mennyiségű élelmiszer- és italfogyasztás a máj túlzott igénybevételét eredményezi. Ezen a ponton az energiaáramlás legyengül, az egészség megromlik és a korábban magas vitalitással bíró egyén többet eszik, annak érdekében, hogy több energiához jusson.

A máj elsődleges funkciója, hogy ellenőrizze és szabályozza a test kémiai háztarását, illetve, hogy megtisztítsa a véráramot. Olyan enzimeket termel, amelyek a szervezetbe jutó mérgeket, a vesén keresztül kiválasztódó veszélytelen anyagokká alakítják át. A szervezet megtisztulása a tökéletesen működő kiválasztás függvénye. A szervezet számára létfontosságú, hogy megszabaduljon minden olyan anyagtól, amely nem szükséges az egészség növeléséhez és fenntartásához, különösen igaz ez azokra az anyagokra, amelyek a szervezet számára is mérgezőek lehetnek. Igaz ez továbbá az élet azon helyzeteire, amelyek ugyancsak mérgezőek lehetnek. Egészség károsodás akkor következik be, ha, akár fizikai, akár pszichológiai szinten méreg halmozódik fel a szervezetben. A jupiteri egyén, szemét mindig a horizonton tartja, soha nem tekint vissza a múltba, amely zavart okozhat az életében, a szervezetében és az aurájában.

A Jupiter a képletes és a fizikai növekedéssel és terjeszkedéssel is kapcsolatba hozható. Mivel a jupiteri energia mozgató eleme a kihívás, a csalódottság érzése pedig ennek az ellentéte, a túlzott mértékű csalódottság tumor kialakulására való hajlamhoz vezethet. A jupiteri energiát mindig kívülről kell irányítani. A belső frusztráció a rendszert elzárja és rákra való hajlamot eredményezhet. Pszichológiai szinten a rákos sejtek növekedése az aggodalommal hozható összefüggésbe, de a csalódottság még inkább hatással lehet a betegségre való hajlam kialakulásában.

A rák újszerű sikeres kezelésének első lépése a szervezet méregtelenítése. A méregtelenítés felgyorsításának egyik fontos eleme a beöntés. Ez azzal magyarázható, hogy ha a szervezet nem tudja kiválasztani a méreganyagokat, a védelmi mechanizmus - az immunrendszer - egy szövet falat képez, hogy megvédje a szervezetet a fertőzésektől. Ha a rákos sejt burjánzás tovább folytatódik, azt már nem lehet megfékezni. A sejt burjánzás veszélyezteti a szervezet egészséges sejtjeit is. Ha méregtelenítjük a szervezetet és ezáltal a mérgező anyagok kiválasztódnak, nagyobb az esély a rákos sejtek burjánzásának megfékezésére.

A rákos betegek kezelésében egyaránt fontos szerepet játszik a bátorítás és a gyógyulás esélyébe vetett optimizmus. A mexikói Hoxsey Klinika egyik új betege még ma is felidézi a teret betöltő kacagás hangját, amit akkor hallott, amikor a klinikára érkezett, hogy rákos betegségét kezeltesse. Azt mondta: " Nem hittem el, hogy egy olyan helyre érkeztem, ahol végső stádiumban levő betegeket ápolnak, akiket a halál fenyeget". A klinika sikerének egyik legmeghatározóbb eleme a betegeknek nyújtott lelki támasz és a bátorítás. Hoxsey túláradó szellemiségéről és a gyógyításba vetett megkérdőjelezhetetlen hitéről volt híres. Minden betegnek hatalmas lelki támaszt nyújtott és elhitette velük, hogy visszanyerhetik egészségüket.

Valószínűleg számos olyan mérgező anyag létezik, melyet öntudatlanul viszünk be a szervezetünkbe, de számos esetben előfordul, hogy azok bevitelét sem próbáljuk elkerülni, melyekről tudjuk, hogy mérgezőek. A dohányzás káros hatásairól szóló orvosi jelentések ellenére, sokan mégis ragaszkodnak ehhez a veszélyes szokáshoz. Gyermeki lázadással, az emberek továbbra is belélegzik a mérgező füstöt, amelyről tudják, hogy ártalmas a vékony tüdő szövetnek. Az alkohol erjesztéssel készül. Mégis az az ember, aki szeret likőrt vagy bort inni, nem arról álmodik, hogy olyan ételt fogyasszon, ami megerjedt a hűtőjében. A cukorbevitel pedig egyenlő egy adag méreg bevételével.

A természet kidolgozott egy nagyon okos rendszert arra, hogy megszabaduljon minden olyan méreganyagtól, amelyet az emberek a szervezetbe juttatnak. A szervezet méregtelenítő rendszere, beleértve a vesét és a májat egy olyan kifinomult mechanizmus, amelyet születéskor mindenki ingyen megkap. Ez az ajándék sokkal értékesebb, mint egy arannyal teli kincses láda (a Jupiter analógiája a jómód), és ezt az adományt természetesnek vesszük. Az is nagyon fontos, hogy a kiválasztó szerveket ne terheljük túl. A kiválasztási rendszer hatékonyságának növelésére tett kísérlet, amikor túlzott mennyiségű mérgező anyagot juttatunk a szervezetbe meglehetősen káros lehet. Ha olyan mennyiségű méreg kerül a szervezetbe, hogy ezek a szervek nem tudnak hatékonyan működni, az betegséget okozhat. Ha ellátogatunk egy vesebetegeket kezelő kórházba, könnyen képet kaphatunk a tisztító rendszer értékéről.

Mivel a Jupiter analógiája a növekedés is, a jupiteri érem másik oldala az elhízásra való hajlam. A Nyilas testrésze a csípő, a Jupiter pedig összefügg a zsiradékokkal. A zsiradék először a csípő körül rakódik le. Az erős jupiteri vagy a Nyilas adottságokkal rendelkező emberek testfelépítésüket tekintve hajlamosak a csípő megszélesedésére. A nagy csalódások az egyént arra késztethetik, hogy zsírban és kalóriában gazdag ételeket fogyasszon, amelynek boldog időszakában ellent tud állni. A túlzott táplálkozás, a jupiteri tulajdonság következtében elhízáshoz vezet. A Jupiter egyaránt előidézheti a boldogság és az izgalom, vagy a csalódottság okán történő evést.

A máj termeli azokat az enzimeket, melyek az ételek kémiai egyensúlyát szabályozzák. Az élelmezési szakemberek úgy tartják, hogy a megfelelő testsúly fenntartása bizonyos tekintetben függ a megfelelő egyensúlyban lévő ételek összetételétől. Ha megbomlik a kémiai egyensúly, a máj keményebben dolgozik, a vesék nem tudnak kellő hatékonysággal működni, a méreganyagok kiválasztódása nem megfelelő, a zsiradék felhalmozódik és az egész rendszer egyensúlya megbomlik. A szervezet lelassul, az egyén elfárad. Fáradság esetén az egyén az energiapótlás miatt eszik és általában a neki nem megfelelő ételeket választja. Ez egy ördögi kör, amely lecsökkent energiaszintet és megnövekedett zsiradékot eredményez.

Bár a legtöbb ember tisztában van a vese működésével, a mellékvese ismerete, amely a vese felett helyezkedik el már kevésbé általános. A mellékvese feladata a kortisol és az adrenalin termelés. Mind a kortisol , mind pedig az adrenalin elősegíti a vércukorszint egyensúlyának fenntartását, de az adrenalin csak szükség esetén avatkozik be. Krízis helyzetben, a mellékveséből a szervezetbe történő energiaáramlás, olyan mintha gázt adnánk, ha növelni akarjuk a sebességet. A mellékvese gyors reagálása a Marssal hozható összefüggésbe, ugyanakkor a nagy mennyiségű termelése bárminek (így az adrenalinnak is) a Jupiterhez kapcsolható. A bolygók sorában a Marsot a Jupiter követi és a Mars által irányított mellékvese a Jupiter által irányított vese felett helyezkedik el. Minden testfunkció csakúgy, mint ahogy minden bolygó kölcsönhatásban áll egymással. Semmi sem történik véletlenül. Amikor az asztrológiát diagnosztikára használjuk, fontos, hogy ezt a tényt szem előtt tartsuk.

 

A Szaturnusz

Utolsó a tradicionális bolygók sorában, és egyben a spirituális bolygók előhírnöke. A Szaturnusz a Bak jegy uralkodó bolygója. A Bak uralja a csontrendszert, a fogakat, illetve a körmöket. A Szaturnusz irányítja a mellékpajzsmirigyet, amely az erős csontozathoz szükséges ásványi anyagok anyagcseréjét szabályozza. A Szaturnusz határozza meg az összes csont funkciót, illetve szabályozza a csontvelőt. Más megvilágításból a Szaturnusz legfontosabb funkciója a forma, a struktúra, illetve a korlátok meghatározása. Amikor az ember a Földre lép, létre kell hoznia egy olyan eszközt melynek segítségével megvédi a lelkét és a szellemét. A csontváz a veleszületett emberi szellemiség eszköze.

Ugyancsak a Szaturnusz uralja a térdeket. A térdek bonyolult izületi mechanizmusa támaszt nyújt a gerincoszlopnak, mivel tekintetbe veszi a fizikai struktúra egyensúlyának eltolódását. Térdsérülés esetén valószínűsíthető, hogy a probléma egy része a csontrendszer egyensúlyának megbomlásából ered. Vészhelyzetben, vagy az egészség hirtelen megromlása esetén az emberek gyakran gyengeséget éreznek a térdükben, és képtelenek megtartani magukat. A térdek krónikus gyengesége gyakran okozhat az epehólyaghoz kapcsolódó problémákat, mivel az epe akupunktúrás pontja a térden található. Az epehólyag epét termel, amely elengedhetetlen az emésztéshez. A poláris jegyek kapcsolata ebben az esetben nyilvánvaló. A Rák, mint a Bak ellentétes jegye, irányítja az emésztést. Az epehólyag betegsége esetén epekő alakulhat ki. Ezeket a köveket a Szaturnusz szabályozza. Az izületi gyulladás akkor válik igazán fájdalmassá, ha a kalcium felhalmozódik az izületekben vagy a szervezet csontjai között. A Szaturnusz irányít minden kalcium felszívó területet a szervezetben. Az erősen szaturnuszi egyén kalcium hiányban szenvedhet, amely a testrészek törékenysége miatt könnyen felismerhető.

A Szaturnusz védelmi szerepe két fontos területre összpontosul: a bordákra, illetve a gerincoszlopra. A bordák védik a tüdőt, amely lélegzetvételkor megnő. A lélegzetvétel következtében oxigén jut a szervezetbe, amely megtisztítja a véráramot, de ami még ennél is fontosabb, a belégzés szellemi energiát szállít a szervezeten keresztül. A gerincoszlop az idegrendszert védi, amely az agyból szállít üzeneteket a szervezetbe. Az Uránusz irányítja az idegrendszert és meghatározza a szellemi létet. Ugyanakkor a Szaturnusz feladata, hogy védelmezze a szellemi energiát azáltal, hogy a fizikai rendszerbe zárja azt. A Szaturnusz (a "küszöb őrzője") és az Uránusz (első magasabb oktáv) között húzódó demarkációs vonal jól megfogható, a borda vázánál, a rekeszizomnál (Szaturnusz), és a tüdőnél (Uránusz), csakúgy, mint a gerincoszlop (Szaturnusz) és az idegrendszer (Uránusz) kapcsolatánál.

A Szaturnusz védelmi rendszerének ellentétes oldala a merevségre való hajlam. Amikor a Szaturnusz határozza meg az egészségi állapotot, a rugalmasság fenntartása az egészség kulcsa. A Szaturnusz túlzott mértékű fizikai vagy érzelmi teher esetén "bezárja" a rendszert. A merevség meggátolja az energia szervezeten belüli áramlását. Ahogyan a térdnek is be kell hajolnia, hogy segítse a kemény talajon történő járást, úgy az egész szervezetnek is rugalmasnak kell maradnia. A test merevségének elkerülésében fontos szerepet játszanak a nyújtó gyakorlatok.

A csontok és az izomzat felépítésének köszönhetően a borda váz nagyon rugalmas, mely lehetővé teszi, hogy belégzéskor kitáguljon a tüdő. A test felső és alsó részét elválasztó vonal a rekeszizom. A rekeszizom határvonalat képez a tüdő alsó részén, elválasztva azt a hasüregtől. Csupán egy stratégiai ponton csatlakozik a gerincoszlophoz, amely egybeesik a háton lévő tüdő meridiánnal. A rekeszizom többi részét rostos szövetek kötik a borda vázhoz. A rekeszizom nem megfelelő működtetése olyan tüdő elégtelenséget okozhat, mint például a tüdőtágulás, amivel szemben teljesen tehetetlenek a betegek. És ez igaz is, pillanatnyilag az orvostudomány sem ismer más gyógyszert erre a betegségre, mint a pihenés és az oxigén szervezetbe történő bevitele.

Szerencsére, egy elhivatott gyógyító, Carl Stough , becenevén "Dr. Lélegzet", a Yale Egyetem kutató csoportjának tagja, jelentős előrelépést tett a tüdőtágulással küzdő betegek körében. Carl a tüdőtágulás előrehaladott állapotában lévő betegekkel foglalkozott a West Haven Veterans kórházban ( West Haven , Connecticut), és a kezelés révén számos ágyhoz kötött beteget juttatott ki végül a kórházból. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága rendszeresen foglalkoztatta őt, mint respirációs konzultánst, majd csatlakozott a Yale Egyetem kutató csoportjához. A Carl Stough Intézetben Carl számos magán beteggel foglalkozik, akik különböző légzési panaszokkal küszködnek, beleértve a mérgező New York-i levegő belégzéséből adódó problémákat is. Az intézetben először megvizsgálják a beteget, hogy felismerjék a légzési mechanizmus rendellenességeit, majd megkezdik azok korrekcióját a koordinált légzés technikájával. Amikor a légzés koordinált, a rekeszizom a tüdő üregébe hatol, miközben masszírozza a szívet és egyéb szerveket.

Sokan már nagyon korán, akár már a gyermekkorban öntudatlanul visszatartják lélegzetüket, megzavarva így a légzés természetes menetét. A helytelen légzés elmozdítja helyéről a rekeszizmot, illetve a borda vázat és a szomszédos szerveket is kimozdítják természetes pozíciójukból. Carl megfigyelte, hogy komoly légzési rendellenességek esetén, a borda váz megnyúlik. Ellenkező esetben, helyes légzés esetén a borda váz visszatér eredeti pozíciójába, lehetővé téve a levegő tüdőbe történő be-, illetve kiáramlását. Amikor Carl betegei elsajátítják a koordinált légzéstechnikát a fájdalom jelentős mértékben csökken, csakúgy, mint a szomszédos szervekhez kapcsolódó betegségek. Betegei - sokszor felnőtt korukban először - egyből érzékelik az új energiaáramlást, amikor a szervezetbe jutó többlet oxigén eléri az agyat.

A fiatalkori traumák a légző mechanizmus károsodásához vezethetnek, amely először pszichológiai szinten jelentkezik, majd a szervezetben is megnyilvánul. A Szaturnusz azt a fajta merevséget szabályozza, amely egyes testrészek pszichológiai, vagy fizikai hátráltatásából adódik. Mivel ez a folyamat fiatal korban kezdődik az egyén talán nincs is tudatában ennek. A Szaturnusz asztrológiai képletben történő elhelyezkedése, illetve a többi bolygóhoz viszonyított állása gátolhatja az energiaáramlást, abban az esetben, ha bármely testrész hátráltatva van. Ennek egyik sajátos esete, ha az egyén csikorgatja vagy összeszorítja a fogait. Ez az állkapocs torzulását idézheti elő. Ha a fogak összeszorítása jelentős és ez hátráltatja a harapást, az állkapocs izületek elkopnak és ez a T .M .J. (magyarul: halánték-állkapocsi izületi rendellenesség ) nevű betegséghez vezet. A T .M .J. egyik tünete, hogy rágás közben az állkapocs kattogó hangot ad. Ez a szindróma nagyon fájdalmas és magában az izületben is problémát okozhat, például csonttörést, izületi gyulladást, daganatot, csont kinövést vagy csont összenövést. Az izületeken kívül a T.M.J., fogfájást, orrmelléküreg-gyulladást, izomgörcsöt és a véredények és az izmok gyulladását idézhet elő. A legkevésbé nyilvánvaló mellékhatások azokat a szerveket érinthetik, melyek helyzete elmozdult a csontváz egyensúlyának megbomlása miatt. Ez az elmozdulás olyan szervekre vagy szövetekre helyez nyomást, amelyek túl érzékenyek, ahhoz, hogy ellenálljanak a túlzott nyomásnak.

A Szaturnusz konstellációja nem lebecsülendő. A Szaturnusz ural, minden olyan állapotot amely az egyénre földi tartózkodása alatt hatással van, mert a Szaturnusz képviseli a gravitációt. A Szaturnusz értelmezésének igazi jelentősége az Uránuszhoz kapcsolódó viszonyában és állásában rejlik, amely az öntudat magasabb szintre történő emelkedését eredményezi. Mindez a földi lét nagyobb szabadságához vezet, de a Szaturnusz meggátolja, hogy az egyén túlságosan elrugaszkodjon a valóságtól.

Az Uránusz

A Vízöntő uralkodó bolygója, a Vízöntő pedig az idegrendszer működését szabályozza. Az Uránuszhoz kapcsolódó elsődleges testfunkció a légzés. Ugyancsak az Uránusz határozza meg a meridiánokat (azokat a láthatatlan elektromos hullámokat, melyek a szervezeten belül áramlanak). Ezek a meridiánok kapcsolatban állnak az éterikus testtel, amelyet elektromos testnek is szokás nevezni, és amely szellemi szinten működik. A meridiánok sokban hasonlítanak a fizikai szervezet idegrendszeréhez. Az Uránusz az oktáv égitestek közül az első, és a testfunkciók mellett ezoterikus funkciói is vannak. Mindkét funkció a szervezet energiaellátásához kapcsolható.

A lélegzet oxigént szállít a véráramba, valamint pranát , más néven szellemi energiát, amely az oxigén ezoterikus megfelelője. A prana a meridiánok hálózatán keresztül erősíti a fizikai testet azáltal, hogy energiát áramoltat az éterikus vagy a szellemi hálózatba. Az ezeken a szálakon keresztül áramló energiák kapcsolatban állnak egymással, illetve az emberi idegrendszerrel és a lépen keresztül jutnak be a szervezetbe.

A szív helyes működése után a helyes légzés a második legfontosabb testfunkció. Az oxigén a légzés által kerül be a szervezetbe, és a szív juttatja tovább a véráramba, hogy a sejteket életerővel lássa el. Az oxigén megtisztítja a vért, a pranát , a légzés magasabb oktávját, illetve az idegrendszert. A napfény pranát szállít, amely az ezoterikus vagy az éterikus szerveken keresztül jut a szervezetbe. A jó egészségi állapot fenntartásához elengedhetetlen, hogy az éterikus testet tisztán tartsuk. Az éterikus rendszer serkentő anyaga mégsem a lélegzet, hanem a gondolat. A legmagasabb a szinten a gondolat az, amely képessé teszi az embert arra, hogy erőt merítsen a szellemi energiából. Ez részben magyarázatot ad arra, hogy a betegségek miért vezethetők vissza pszichológiai okokra.

A hét szellemi központ, más néven chakra , az éterikus test és a fizikai gépezet közötti összekötő kapocsként működik. Ezek az éterikus rendszer elemei. Az egészség fenntartása ezen elemek állandó ellenőrzésén alapul. Ez meditáció útján valósítható meg, melynek egyik legfontosabb gyakorlati funkciója, hogy a chakrákat állandóan aktívan tartsa a fizikai test megfelelő energia ellátása érdekében. Az éterikus test tisztaságának fenntartására más módszerek is léteznek. Az orvostudomány jövője a láthatatlan energiahullámok és a fizikai test betegségei közötti összefüggés pontos megértésében rejlik, mivel a legtöbb betegség forrása az éterikus testben keresendő. Ennek ismerete jelenleg meglehetősen alacsony.

Vannak azonban olyan tudósok és fizikusok, akik már végeztek kísérleteket a láthatatlan energia hálózatokkal és jelentős előrelépéseket tettek az eddig ismeretlen területeken. Dr. Richard Gerber , michigan-i fizikus tudományosan dokumentálta az alternatív diagnosztika és gyógyítás területén végzett kutatásait a Vibrációs Orvostudomány című könyvében. Dr. Gerber 12 éven keresztül számos kutatást végzett, többek között a Kirlian fotográfia használatáról a rákos megbetegedések felderítésében. Az előzetes eredmények azt mutatták, hogy a Kirlian "fegyver" nagyon hatásos, a szervezetben lévő daganatok létezésének és elhelyezkedésének kimutatására.

Sigmund Bereday kutatásai arra mutattak rá, hogy a szervezet elektromos rendszerének gerjesztése, hogyan tudja serkenteni a szervezet öngyógyítását. Dr. Bernard Grad ( McGill Egyetem, Montreál , Kanada) professzor kutatásai azt az elképesztő eredményt mutatták ki, hogy az elektromos stimuláció elősegítheti az amputált vagy sérül lábak újbóli növekedését. Az ebihalak és a szalamanderek testrészei visszanőnek, de a magasabb fejlettségi szinten álló élőlényeknél eddig még nem mutattak ki természetes hajlamot a testrészek visszafejlődésére. Stimuláció segítségével, Dr. Gradnek sikerült visszanöveszteni a békák lábát, miután azokat műtétileg eltávolították. Az ezen a téren elért legnagyobb eredmény az volt, amikor elektromos energia segítségével visszanövesztették egy csecsemő első ujj izületét. Ezek a kísérletek bizonyítékul szolgálnak a szervezetben lévő elektromos hálózat létezésére.

Az éterikus test az a prototípus, melyre a fizikai test épül. A fizikai test ennek egy tökéletes másolata, amely saját idegrendszerrel, meridiánnal rendelkezik és, amely összhangban van a fizikai mechanizmusban működő idegrendszerrel. Az éterikus test szabályozza a fizikai testet, amely automatikusan válaszol. A tudományos körökben eddig megmagyarázatlan jelenségek egyike az amputált lábban jelentkező fájdalom, vagy az amputált láb érzékelése. Az amputáción átesett betegeknél gyakori, hogy nagy fájdalmat vagy kellemetlenséget éreznek, azokon a testrészeiken, amelyeket már eltávolítottak. Kétségtelen, hogy a továbbra is létező éterikus test sérülését és idegeit érzik.

A tétel, "ahogy fenn, úgy lenn", segíthet megmagyarázni az éterikus rendszer és a fizikai mechanizmus közötti összefüggést. Az ember a vibráló mindenség része. Az élet és az éterikus testen keresztül áramló energia minden szintjével kapcsolatban áll. Az éterikus test raktározza a pranát , melyet a lépen keresztül továbbít a szervezetbe, majd a meridiánokon keresztül az idegrendszerbe juttatja. Amikor a szellemi tápanyag felszívódik a szervezetbe a szervezet tűzhelye erősebben ég. Az Uránusz által irányított idegrendszer állapota, a prana , vagy a szellemi energia mennyiségére és minőségére utal, illetve megmutatja, hogy az milyen könnyen épül be a szervezetbe. A test Uránuszhoz kapcsolódó részei az alsó lábszár és a boka. A boka illetve az alsó lábszár sérülése esetén a probléma forrása a prana rendszerbe történő asszimilációjában és a léppel való kapcsolatában keresendő. A chakra-rendszert , amely úgy működik, mint egy csatlakozó elem a fizikai és az éterikus test között, esetenként fel kell tölteni. A napsugár, a meditáció, az elektromos stimuláció és a zene, alternatív gyógymód lehet, mely hatással van az éterikus testre, és segíthet azon problémák megoldásában, melyek az éterikus rendszer energia hiányából adódhatnak. Ha az egyén idegi energiától szenved, az a prana komoly hiányát jelentheti.

Mivel az Uránusz kapcsolatba hozható az erős szellemi energiával a bolygó által irányított egyének szokásai szellemi síkon jelentkeznek. A támogató szaturnuszi csontrendszer behatárolja a szellemet és fizikai szinten működik, de a szellem arra törekszik, hogy ebből a bezártságból kitörjön és felszabaduljon. A fizikai felépítés egyensúlya megbomlik. A vitalitás is csökkenhet, mivel a szellem idő előtt megpróbálja elhagyni a testet. Ebben az esetben a szellemi test erősebb, mint a fizikai. Ha a lélek ideiglenes kilépése a testből, amit asztrál utazásként is szoktak emlegetni, figyelmesen előkészített és gondosan felügyelt, akkor az revitalizáló is a misztikus élményen túl. Ellenkező esetben olyan, mintha az üzemanyag tartályon lyukat fúrnánk és ezáltal értékes üzemanyagot veszítenénk.

Számos fejlett szellemiségű ember képes akarattal kilépni a testéből, de az átlag ember számára is csupán a fizikai szervezeten belüli egyensúly fenntartása pozitív irányba tereli a szellemét. Az ember fizikai szinten létezik, ám a megfelelően gondozott fizikai gépezet sem tud teljes hatékonysággal működni, ha a szellemi test nem a megfelelő helyet foglalja el a rendszerben. A koordinált légzés, amelyet Carl Stough tanít, segít abban, hogy az éteri testet a megfelelő helyre tegyük. Az egyensúly fenntartásának másik fontos eleme a hátgerincmasszázs. A rendszer megfelelő egyensúlyával, illetve a koordinált légzéssel (ami a rekeszizom bordán belüli kiegyenesítését jelenti), elegendő éterikus stimuláció jut az ezoterikus rendszerbe. Ha a rendszeres külső technikák, melyek az öngyógyítást, illetve az egészség faktorokat serkentik állandóak maradnak, akkor az egyén képes lehet arra, hogy a legmagasabb inspirációs szinten működjön. Milyen ideális világ lenne ez.

 

A Neptunusz

A Halak uralkodó bolygója, amely hatással van a lábakra, a nyirokmirigyekre és az immunrendszerre. A Neptunusz szintén kapcsolatba hozható a jobb agyfélteke működésével, illetve a látással. A nyirokcsomó a fehér vérsejtek működésével függ össze, amely a szervezet immunrendszerének része. A fehér vérsejtek megkülönböztetik azokat az anyagokat, melyek elég biztonságosak ahhoz, hogy felszívódjanak a vérbe és azokat, amelyek mérgezőek. Ideális esetben a fehér vérsejtek feladata az, hogy megvédjék a szervezetet azáltal, hogy a mérgező anyagokat a nyirokcsomóba juttatják.

A nyirokcsomó rendszer a méh szurok fogyasztásával is erősíthető. A méh szurok azon fák és gallyak nedve és gyantája, melyet a méhek a méhkas építésekor gyűjtenek össze, illetve raknak egymás mellé, azért hogy a kasban több száz méh élhessen együtt anélkül, hogy megfertőznék egymást. Úgy gondolják, hogy ez minden létező vírust és baktériumot elpusztít. A Méhszurok, a természet generátora , című könyvében, Carl Wade , neves író és kutató, valamint több mint ötven az egészséggel és táplálkozással foglalkozó könyv és újságcikk írója, azt írja, hogy "A tudósok egyre inkább hangsúlyozzák az erős csecsemőmirigy fontosságát, a nyak alján elhelyezkedő mirigy, leginkább fejlett nyiroksejtekből és fehér vérsejtekből áll, amelyek az immunitás biztosításához szükségesek". Az erős, természetes anyagú méhszurok kérdésében Dr. Wade Dr. John Diamondot idézte. Dr. Diamond , a Megelőző Orvostudományok Nemzetközi Akadémiájának elnöke és a csecsmőmirigy működésének legjelentősebb szaktekintélye, azt mondja, hogy "az összes természetes kiegészítő közül, amelyet teszteltem, az egyetlen, amely a leginkább erősíti a csecsmőmirigyet és ez által az élet energiát, a méh gyanta, vagy a méh szurok". A fák kiválasztják a gyantát, amelyet a méhek anyagcsere útján átalakítanak és visszajuttatják a kas belsejébe. Ez az anyag számos európai országban komoly klinikai kutatások tárgya. A méhszurok évek óta bizonyítottan hasznos ellenszere a baktériumoknak, vírusoknak és a gombáknak. Ma már tudjuk, hogy ennek az az oka, hogy a méhszurok aktiválja a

     
Mi a feladat mára?
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
     
Pontos Idő
     
Magamról röviden
     
Milyen jegyben születtél
     
A Holdnaptár fontossága
     
Csillagászati holdnaptár
     
Vendégkönyv
     
Ezoterikus kövek és mandalák
     
Radiesztézia
     
Zodiákusok és a gyógyító kövek
     
Ezoterikus olvasmányok
     
ÜZENŐFAL
Az üzenet fontos, tarts mindenkit tiszteletben! Itt ne hírdess és ne politizálj!
     
Kínai állatjegyek
     
Asztrológiai PPS -ek
     
Letölthető asztro programok
     

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME