CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
Itt regisztrálj
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Látogatóim
Indulás: 2008-10-18
     
Gportal, levelező regisztráció!
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Sok feltöltött anyag!
     
Főoldal
     
Horoszkóp és biotérkép rendelés!
     
Fogamzási horoszkóp
     
Programok
     
Számítógépes oktatás
     
Asztrológiai olvasmányok
     
Öröknaptár
     
A világ más szemmel
     
Napi horoszkóp
     
Hirdess az oldalamon
     
Kristálygömb
     
Szótár
     
Baba horoszkóp
     
Szülő horoszkóp
     
Szerelmi horoszkóp
     
Jelenlegi bolygó állások
     
Éves előrejelzések
     
Időjárás
     
Fekete Hold

Lilith

Az asztrológia három Lilith-et különböztet meg, ami azért fontos, mert az Istennő mindig három formában manifesztálódik, s a három megjelenési formája a legősibb Istennő három arcának felel meg.
. Aszteroida Lilith
. Sötét Hold Lilith
. Fekete Hold Lilith

Aszteroida Lilith

A Lilith mítosz kezdetét és Lilith kitaszítását jelképezi, a lázadást/ellenkezést illetve elnyomását, megaláztatottságát. Azt a fázist, amikor megbántottságában és dühében elmenekül.
Érdemes a bibliai történet néhány tényét rögzíteni :
. Isten
két embert teremt: Ádámot és Lilithet. Sárból gyúrja őket és lelket lehel beléjük.
. Az első éjszakán Lilith közli Ádámmal, hogy nem akar „alul lenni”. Ettől Ádám felháborodik és visszaviszi Istenhez, aki megparancsolja, hogy engedelmeskedjen.
. Lilith kimondja Isten különleges nevét (Jahve) és elszáll a Vörös tengerhez. Isten utána küldi három angyalát, és rettenetes átkot mond Lilithre: "Ha nem jössz vissza és nem engedelmeskedsz, légy átkozott, soha ne találj örömöt az ivadékaidban, sem semmiben, amit érintesz. Szülj minden áldott nap ötven démon gyereket. Az emberek vessenek meg és féljenek tőled. Ne találj nyugalmat és boldogságot sehol. - Lilith nem megy vissza, vállalja a kiátkozott szerepét, hogy megmaradhasson önmaga.
. Ha jól belegondolunk, ebben a történetben Isten megtagadja a teremtés női részét. Hatalmas átok ez, s azóta is nyomaszja az emberiséget. Ez az Isten az Ószövetség és a Kos korának istene, Jahve, tehát a patriarchátus a lehető legerőteljesebben nyilvánul meg a megfogalmazásában és a hozzá kapcsolódó jelképrendszerben. Alig van köze Elochimhoz, aki androgün isten, egyesítit magában a férfi és a női oldalt egyaránt és átmenetnek fogható fel az ősi, sőtét, matriarchális istennők és a maszkulin Atyaisten között.

Az aszteroida Lilith pontosan ennek a lázadó pillanatnak a szimbóluma: a nő, aki inkább vállalja a lázadást teremtője ellen, mint hogy elviselje a megaláztatást. A születési képletben azokat a helyzeteket írja le, amikor el vagyunk nyomva, amikor nem tudjuk szabadon kifejezni magunkat, amikor nem értékelnek bennünket azért, amik vagyunk. Amikor úgy érezzük, hogy személyiségünknek azok a részei, amelyek lázadóak, önállóak, illetve a szexualitásunkat fejezik ki, de alapvetően nem yang hanem yin energiájúak, el vannal nyomva.

Nem cselekedhetünk szabadon, nincs mozgásterünk, nem választhatjuk meg az életkörülményeinket. De egyszercsak nem vagyunk tovább hajlandóak elviselni ezt az állapotot, fellázadunk ellene. A horoszkópban az aszteroida Lilith megmutatja, hol akarjuk megőrizni a szabad mozgásterünket, hol akarunk szabadon beszélni, cselekedni, dönteni, kimondani az igazságunkat és elfogadtatni saját bölcsességünket másokkal. Hol vagyunk mindezekért hajlandók kockára tenni a meglévőt s fellázadni úgy, hogy az sem érdekel bennünket, hogy mindent elveszíthetünk.

Ha ez az energia tartósan blokkolva van, akkor megtapasztaljuk az elnyomást, a neheztelést, a kitörő dühöt, a visszautasítást és az ezekből való menekülést.
. Jegyhelyzete megmutatja, milyen jellegű az energia
. Házhelyzete jelzi, hol kell lázadnunk, a sarkunkra állnunk, kiállnunk a magunk igazáért.
. Ha együtt áll valamelyik bolygóval, annak az energiáján keresztül nyilvánul meg
. Jellegzetesen női energia, tehát főleg női horoszkópokban érdemes megvizsgálni, illetve férfi horoszkópokban támpontot ad, hogy volt-e lázadó női élete, van-e dolga ezzel az energiával ebben az inkarnációban.
. Akkor fontos igazán, ha a másik két Lilith is prominens a képletben. Mivel a számítógépes programok csak a négy legnagyobb aszteroidát tartalmazzák, kikereséséhez szükségünk van aszteroida efemeriszre, ami Magyaroszágon nem kapható, enélkül viszont lehetetlen meghatározni a helyét.


Sötét Hold Lilith

Ez egy teoretikus égitest, amelynek a létezésére sok tapasztalati bizonyíték van, de legalább ugyanennyi titok övezi már közel 400 éve. A története is érdekes: a 17. században a jezsuita asztronómus Giovanni Riccioli (aki feltérképezte a Holdat) vizsgálódásai során felfedezett egy kisebb fekete égitestet is. Ő említi először a Sötét Holdat és még efemeridát is kiszámol hozzá. Három évszázaddal később a Templomos rend angol nagymestere, a kabbalista Robert Amberlain egy párizsi padláson megtalálja ezt az efemeridát és tovább folytatja a megfigyelést. Az égitestet a Kabbala Lilithjével azonosítja és kiad egy 20. századra vonatkozó efemeridát is. Kutatásai szerint a Sötét Hold Lilith egy valódi tömeggel nem rendelkező égitest, amely minden hatodik hónapban a Nap korong előtt elsuhanó árnyékként észlelhető csak.

A jelenség megmaradhatott volna a hipotézis szintjén, azonban tény, hogy a jelenséget teljes pontossággal és rendszerességgel észlelik mindazok, akik hajlandók időt és energiát szánni a megfigyelésére. Ez annyira igaz, hogy a 20. században moszkvai obszervatóriumok is kutatták és gondos feljegyzéseket vezettek róla. Ez a Lilith tehát egy lehetséges második kísérője a Földnek, amely háromszor távolabb kering körülötte, mint a Hold. A legvalószínűbb magyarázat szerint porfelhő alakjában létező kísérő/szatelit, az okkultisták szerint pedig egy olyan égitest, amely csak asztrális síkon létezik.
Annyi bizonyos, hogy ez a legmisztikusabb, legmegfoghatatlanabb a három megjelenési forma közül. Éppen ezért Lilith száműzetésben eltöltött idejét szimbolizálja, azt az állapotot, amikor dühünk belénk szorul és sötét magányunkban terveket szövünk.

Ez az energia - a frusztrált, elfojtott düh és tehetetlenség - egy ideig gyűlik bennünk, majd hatalmas erővel kirobban. Ilyenkor romboló energiák szabadulnak fel teljes őszinteségükben, amelyek kétirányúak lehetnek: egyrészt elpusztíthatják mindazt, ami túlhaladott, felesleges, nem szolgálja a fejlődésünket, tehát kényszeres és folytogató kapcsolatainkat is, másrészt viszont sajnos önpusztító tendenciákká is alakulhatnak.

Lilith lázadásakor a teljes elszigetelődést és magányt választja, nem alkuszik meg, nem hátrál meg, nem kér bocsánatot. De közben rettenetesen szenved és mélységes lelkiismeretfurdalás is gyötri. Ez a befelé szorult energia megbetegíthet, saját magunk ellen fordíthat bennünket s okozhat komoly önutálatot, önvádat.
Mivel Lilith mindig kapcsolódik a szexuális energia áramlásához - és ennél a fázisnál a szexuális energia sohasem tud szabadon áramlani -, a Sötét Hold Lilith okozhat frigiditást, terméketlenséget (mindkét nemnél), impotenciát, érzelmi hidegséget, perverzitást, illetve destruktív megnyilvánulásokat is. Kivetítve pedig hozhat szerelmi háromszöget, megcsalást, árulást, manipulációt.

Fontos emlékeznünk arra, hogy minden energiát megélhetünk belülről is, de ki is vetíthetjük a környezetünkre, s ez különösen igaz azokra az energiákra, amelyek valamilyen okból nehezen vállalhatók vagy elviselhetők a számunkra. A Sötét Hold Lilith pedig legtöbbször ilyen energia, mert a legméyebb önutálatot és lelkiismeretfurdalást okozhatja, amit senki sem visel el szívesen.

A Sötét Hold helye a horoszkópban leírja, hol érezzük mindezt, hol tervezzük a bosszút, hol akarunk leszámolást, visszavágást, s ugyanakkor hol utáljuk önmagunkat mélységesen mindezekért. Tükröt tart elénk, megmutatja, hol tudunk visszavonulni, izolálódni, hol vágyunk bosszúra, s azt is, hogy hol félünk illetve utáljuk saját szexualitásunkat. Ugyanakkor csatornaként is funkcionálhat, ahol elengedhetjük dühünket és fájdalmunkat, amit megcsalatásunk és becsapottságunk miatt érzünk.

Sokszor vak foltként funkcionál (különösen akkor, ha nem áll együtt bolygóval vagy sarkalatos ponttal) és csak progresszióban vagy tranzitok hatására aktivizálódik. Akkor viszont olyan elemi erővel és rombolással törhet elő, hogy sokszor nem tudunk mit kezdeni az energiával, annyira idegennek hisszük. Mind női, mind férfi horoszkóban fontos, hogy azonosítsuk a helyét, és szerencsére a komolyabb számítógépes programok ezt lehetővé is teszik.
Asztronómiai paraméterek: 3 fok 2 percet halad naponta, és 120 nap alatt jut vissza a születési helyhez.


A fekete Hold Lilith

A Hold ellipszis alakú pályán kering a Föld körül. Ennek egyik gyújtópontjában maga a Föld áll, a másik üres. Ezt az asztronómiai üres fókuszpontot nevezzük Fekete Hold Lilithnek, és a szimbólum jelöli, amely nem más, mit a Hold (a lélek) uralkodása a Földön (az anyagon). Ebből a szempontból a Fekete Hold Lilith a Föld társa és a Hold sötét aspektusa a Hold-Föld viszonyban.

Nincs valódi teste, egy térben mozgó pont, amely energia örvényként viselkedik. A Sötét Istennő harmadik fázisát képviseli. A tudatos én istennője, megtanítja, hogyan vállalhatjuk teljes egészében önmagunkat, valódi identításunkat. Ha ugyanis képesek vagyunk önmagunkat teljes egészében elfogadni és vállalni, akkor arra sem leszünk hajlandók, hogy mások kedvéért hamis képet mutassunk, csak azért, hogy el- vagy befogadjanak. Ezáltal pedig kevésbé leszünk sérülékenyek, s nem kerülünk olyan csapda helyzetekbe, amelyekben önmagunkat kell megtagadnunk. Képesek leszünk arra, hogy bármilyen helyzetben megtartsuk saját hatalmunkat.

A Fekete Hold Lilith legfontosabb szerepe az, hogy megmutatja, hol tudjuk tehetetlen, frusztrált dühünket aktív, termékeny, teremtő energiává alakítani. Ebben az aspektusában nagyon hasonló a Plútóhoz, azért robbant és rombol, hogy teremthessen. Érdekes, hogy egy ezoterikus tanítás szerint a Plútó valamikor a Lilith helyét foglalta el (vagyis a bolygó az ellipszis üres fókuszpontjában állt), s csak a nagy kataklizma után került galaxisunk peremére. A legenda szerint Plutó önkéntes számüzetésbe vonult, miután a matriarchátus és a sötét istennők végkép elvesztették uralmukat. A Fekete Hold Lilith a Föld párja, annak asztrológiai kiegészítője, az elnyomott feminim tudatosságot jelképezi.
Asztronómiai paraméterek: 9 év alatt jut vissza a születési helyhez. Napi 6'41" sebességgel mozog. Szoros kapcsolatban áll a Holdcsomópontokkal: minden 6. évben együttáll vagy az Északi vagy a Déli holdcsomóponttal. Ez utoljára 2000 szeptemberében volt a Rákban. Érdekes, hogy a 20. században a hatévenkénti együttállás mindig szeptember hónapra esett. Így volt pl. 1994, 1988, 1982, 1976, 1970, 1964, 1958 és 1952-ben is.


Jelentése a horoszkópban :

Vak foltként működik, különösen akkor, ha nem áll fényszögkapcsolatban személyes bolygóval. Tudatossá válva viszont megmutatja, hol kell megszabadulnunk illúzióinktól, színlelt szerepeinktől. Útmutatást ad, hogy hogyan tudjuk valóságos önmagunkat kifejezni. Lilith kimondja Isten titkos nevét, tehát bebizonyítja, hogy a tudás birtokosa. Neki nincs szüksége a kígyóra, mint szegény utódjának, az engedelmes és szervilis Évának.

Néhány festményen Lilith maga a kígyó, aki Évának az almát adja. Vajon honnan tud, mit tud, és mi történik ezzel a tudással, miután elmegy? Miért mond le önként a hatalomról, ha az övé is? Mindig tökéletesnek tartottam ezeket az ábrázolásokat, amelyeken Lilith a kígyó. Hiszen Lilith eredendően tényleg az isteni tudás birtokosa, amit el is árul, amikor kimodja Isten kimondhatatlan nevét. Önkéntes számüzetése után pedig visszatér, hogy megkínálja tudatlan nővérét Évát ezzel a tudással, s Éva, aki egyébként az engedelmes, szelid oldalborda, el is fogadja a felkínált tudást. A két "első asszony" cinkos lesz ezáltal .

Lilith egyenrangot akar Ádámtól, is-is helyzetet, a patriarchális értékrend viszont csak a vagy-vagy-ot ismeri: ez a gondolkodásmód a polaritást dualitássá alakítja át. A polarítás elve eredendően feminin nézőpont, amely azt hirdeti, hogy fény nem létezik sötét nélkül, nappal éjszaka nélkül, jó rossz nélkül, vagyis a dolgoknak egymást kiegészítő oldalai vannak s csak egymás tükrében létezhetnek. A polarítás viszont eredendően maszkulin elv. Kirekesztő gondolkodásmód, amely szerint ami nem mi vagyunk, az csak az ellenségünk lehet.

Az átokkal Jahve elátkozza és démonizálja a teremtés feminin részét. Még belegondolni is rossz, hogy Isten az Ószövetség szerint a legelső asszonyt szinte azonnal megátkozza, amit megteremtette. Ettől a pillanattól fogva nemcsak a Nő értékelődik le, hanem minden, ami hozzá kapcsolódik: így válik undorítóvá a vér, az anyatej, a szexualitás minden olyan aspektusa, amely nem a szaporodást szolgálja, de még maga a szülés is, hiszen a gyermek sem más, mint a nő "kiválasztási terméke".

A Fekete Hold Lilith a képletben olyan harcot, dualitást jelképez, amit polaritásként kellene megélnünk. A jegy azt mutatja meg, mi az a minőség, amivel a legtöbb harcunk van (akár önmagunkban, akár másokra kivetítve). A házhelyzet jelzi, hogy milyen jellegűek a harcaink. Pl: az első házban ez önmagunkkal van összefüggésben, az önbecsülésünk/önértékelésünk kérdőjeleződik meg. A 7. házban a kapcsolatainkról van szó. A 2. házban az anyagi helyzetünkkel vannak gondjaink/sebeink. A vak folt a jegynek megfelelő minőségű (pl- a Kosban kötődik a szexualitáshoz és a z akarat érvényesítéséhez, a Bikában az erotikához illetve a testi örömökhöz, az Ikrekben a tanuláshoz, kommunikációhoz. Mindig dilemmaként jelenik meg, ami a polaritás jelleget hangsúlyozza.

Ez az archetípus főleg a női horoszkópokban okoz problémát, de a férfiaknál is érdemes figyelembe venni, különösen ha Kos, Oroszlán, Skorpió vagy Bak jegyekben, illetve ha az I., 5. vagy 8. házakba esik. A Fekete Hold Lilith mindig a végleteket hozza, s a két pólus együtt, egyszerre lehet jelen az egyén életében (a jegy- illetve házterületnek megfelelően). Sokszor élete során váltogatva éli meg hol az egyik, hol a másik végletét a jegy illetve házterület energiájának megfelelően. De az is gyakori, ha megéli az egyik pólust és kivetíti a külvilágra, a kapcsolataira a másikat. A Lilith ugyanis mindig a kapcsolatok dinamikájában jelenik meg a legélesebben.

     
Mi a feladat mára?
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
     
Pontos Idő
     
Magamról röviden
     
Milyen jegyben születtél
     
A Holdnaptár fontossága
     
Csillagászati holdnaptár
     
Vendégkönyv
     
Ezoterikus kövek és mandalák
     
Radiesztézia
     
Zodiákusok és a gyógyító kövek
     
Ezoterikus olvasmányok
     
ÜZENŐFAL
Az üzenet fontos, tarts mindenkit tiszteletben! Itt ne hírdess és ne politizálj!
     
Kínai állatjegyek
     
Asztrológiai PPS -ek
     
Letölthető asztro programok
     

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME