CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
Itt regisztrálj
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Látogatóim
Indulás: 2008-10-18
     
Gportal, levelező regisztráció!
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Sok feltöltött anyag!
     
Főoldal
     
Horoszkóp és biotérkép rendelés!
     
Fogamzási horoszkóp
     
Programok
     
Számítógépes oktatás
     
Asztrológiai olvasmányok
     
Öröknaptár
     
A világ más szemmel
     
Napi horoszkóp
     
Hirdess az oldalamon
     
Kristálygömb
     
Szótár
     
Baba horoszkóp
     
Szülő horoszkóp
     
Szerelmi horoszkóp
     
Jelenlegi bolygó állások
     
Éves előrejelzések
     
Időjárás
     
Az időperiódusok uralkodói

A különböző időperiódusok uralkodói

 

Kapcsolódó kép 

Ez a rendszer nem asztrológiai bolygómozgásokon alapul, az idő változásai a bolygók jellegével fejezhetők ki.

Az első, a precessziós korszakok:

A Föld tengelyének az elmozdulása okozza, hogy a tavaszpont a csillagképekben folyamatosan vándorol a jegyek sorrendjével ellentétes irányban. Egy foknyi távolságot 72 év alatt, amely egy világnap, egy jegynyi távolságot 2 160 év alatt tesz meg, ezt nevezzük egy világhónapnak, és a teljes kör megtételéhez 21 920 év szükséges, amelyet világévnek nevezünk. A jegyek és csillagképek egymáshoz való viszonya történelmi-, és tömeghatásként okoznak változásokat, melyről a későbbiekben részletesen beszélünk.

Jelenleg a tavaszpont azaz a Kos nulladik foka a Halak csillagképének elején, a Vízöntő csillagképének a végén jár. Egyesek szerint így már a Vízöntő korban járunk.

A precessziós korok uralkodója minden csillagkép és jegy találkozásánál az adott csillagkép ura, így a Halak korszakban a Jupiter-Neptunusz. A Vízöntő korban az Uránusz és a Szaturnusz a meghatározó.

 

A 36 éves periódusok uralkodói

 

Az időt és az emberiség körülményeit a 36 évenként változó bolygók uralmi pozíciói befolyásolják. A kiindulópont minden civilizációra vonatkozóan az adott naptárrendszer kezdő éve.

 

Uránusz            1729 - 1764

Nap                 1765 – 1800

Vénusz             1801 - 1836

Merkúr            1837 – 1872

Hold                1873 – 1908

Szaturnusz       1909 – 1944

Jupiter             1945 – 1980

Mars               1981 – 2016

Nap                2017 – 2052

 

Az évek uralkodói a káldeusi hagyományok szerint követik egymást. Amely bolygó az év ura, az meghatározza az év jellegét a természetben és az emberek sorsában is.

Akinek a születési horoszkópjában (Radix) az adott év uralkodója jóindulatú, az a bolygó évében könnyebb boldogulást hoz amennyiben az év uralkodó bolygója rossz, az a személyes sorsában is tükröződik.

Az év uralkodó bolygóját úgy számítjuk ki hogy az évszámot osztjuk héttel, a maradék összege adja a kulcsot az uralkodó bolygóhoz.

 

 

0 = Mars

1 = Nap

2 = Vénusz

3 = Merkúr

4 = Hold

5 = Szaturnusz

6 = Jupiter

Például 2001 : 7 = 285

              60

                41

                  6 = Jupiter

Tehát a 2001 –es év uralkodó bolygója a Jupiter.

 

 

A hónapok uralkodói:

 

Ebben az esetben nem naptári hónapokról, hanem természetes hónapokról van szó. 30 napos időszakokról, amit a Nap egy-egy jegyben tölt. Az adott jegy uralkodóját tekintjük a hónap uralkodó bolygójának. Pl.: ha a Nap a Bika jegyében jár, a hónap uralkodó bolygója a Vénusz, ilyen esetben az évszakokra is lehet következtetni.

 

A napok uralkodói:

 

Hétfő = Hold

Kedd = Mars

Szerda = Merkúr

Csütörtök = Jupiter

Péntek = Vénusz

Szombat = Szaturnusz

Vasárnap = Nap

 

Órák uralkodói:

 

A bolygóórák természetes órák, tehát nem biztos, hogy 60 percesek.

A bolygóórák idejét úgy számítjuk ki, hogy az időt napkeltétől – napnyugtáig 12 egyenlő részre osztjuk, így kapjuk a nappali bolygó órákat. Az éjszakai bolygóórákat ugyanígy számítjuk ki, napnyugtától napkeltéig.

 

A bolygóórák sorrendjét úgy határozzuk meg, hogy a napfelkeltével kezdődő első óra uralkodója azonos a nap urával. A további sorrend a káldeusi hagyományt követi, vagyis bolygók uralma úgy követi egymást, mint az évek urai.

 

 

 

Bolygó órák uralkodói

Az idő a káldeusi hagyományok szerint

 

HÓNAP

CSILLAG-

KÉPEK

IDŐTARTAM

GYÓGYÍTÓ

ASVÁNYOK

December

Bak

december 22.- január 20.

Gránát

Január

Vízöntő

január 21. - február 19.

Ametiszt

Február

Halak

február 20. -március 20.

Vérkő, Akvamarin

Március

Kos

március 21. - április 20.

Gyémánt

Április

Bika

április 21.- május 21.

Smaragd

Május

Ikrek

május 22.- június 21.

Gyöngy, Holdkő, Alexandrit

Június

Rák

június 22. - július 22.

Rubin

Július

Oroszlán

július 23. - augusztus 23.

Szardonix , Peridot

Augusztus

Szűz

augusztus 24. - szeptember 23.

Zafír

Szeptember

Mérleg

szeptember 24. - október 23.

Opál, Turmalin

Október

Skorpió

október 24. - november 22.

Topáz, Citrin

November

Nyilas

november 23. - december 21.

Türkiz, Cirkon

 

A Nap órája:

Ebben az időszakban felszínre tud jutni a bennünk rejtőző önbizalom, nagyvonalúság, méltóságtudat, szuggesztivitás, szervezőkészség, nemesség, segítőkészség; a legmélyebb függetlenség, szabadság. A tartós, szenvedélyes, céltudatos, energikus előretörés, a vágyak kiéléséig. A legfelsőbb hatalom, ennek révén az atya, a vezér, az államelnök, a legfelsőbb hivatalok, a hatóság, mindenben a csúcs és nem a fokozat.

A Nap órában a fentieket figyelembe véve érdemes ékszert / főleg aranyat / venni, vagy eladni. Befolyásos emberekkel azok hivatalainak irányítóival tárgyalni. Ez az időszak segíti az alkotóképességünket kihasználni, könnyebb másokat irányítani, de figyelem! rossz esetben kerülni kell minden összeütközést, különösen feljebbvalókkal, mert akkor minden próbálkozásunk ellenállásba, akadályokba, nem megértésbe ütközhet. Összességében tudatunk ereje ilyenkor a legintenzívebb, de az óvatosság nem árt, mert amikor minden a legjobban működik, akkor vagyunk hajlamosak elbízni magunkat, vagy a hatalmaskodás, hibájába esni.

A Hold Órája:

A Hold a tudat alatti, az ösztön, az érzelmek, hangulatok, a múlt. Az emberi agy belső befolyásolója, a gondolatok indítója. Így kerül a szív, az érzelem befolyása alá az értelem; az ösztönök, az érzések és a szenvedélyek. A Hold fontos a születést, az anyaságot illetően is, hiszen annak a jelképe. Míg a Nap a tudatos, addig a Hold a tudatalatti én képviselője, de a legfontosabb, hogy mindent képvisel, ami változik.

Ez az időszak-változó, "mint a Hold" minden bizonytalan, vagy másképp alakulhat, mint ahogy elkezdődött.

Amennyiben a Hold növekszik az abban az órában elkezdett dogok, előre visznek, gyarapodást eredményeznek.

Abban az esetben, viszont ha a Hold fogyni kezd, csökken a lendület, kevesebb az eredmény és a lehetségesnél kevesebb a bevétel is.

A Hold órák alkalmasak a nyilvánosság előtti megjelenésre, szereplésre.

A Merkúr órája:

Elsődlegesen az értelmi adottságokat, a szellemi képességet, a gondolkodás módját képviseli.

A Merkúr jól azonosul a közvetítés, kereskedés területével. Jó a szervezés; sajtó, rádió, televízió, szónoklás, tudomány, sőt egzaktságra törekvés; publicitás, véleménykutatás, valóságkeresés világában is. A neutralitása miatt roppant érzékeny a kapott hatásokra.

Ez az időszak a legalkalmasabb üzletkötésre, iratok előkészítésére, átadására. A Merkúr óra alkalmas továbbá rövidebb utazásokra, általában közlekedésre, előadások, szónoklatok megtartására, vizsgák, általában ami kommunikációs feladat annak elvégzésére.

A Vénusz órája:

Az arány, a szépség, a kiegyensúlyozottság. A szeretet, de annak tágabb értelme, mert a vásárolt szeretettől a hazaszeretetig terjed. Beleillik a társaságkedvelés és a társaságkedveltség épp úgy mint a szép szeretete. A magasabb művészetek kedvelése, kifinomult arányérzékkel, túlzások nélkül; a " fortuna minor " (kisebbik szerencse). A kiegyensúlyozottságára való törekvés. Az igazi harmónia; a jó megjelenés, a szép hang, a megnyerő modor, egészséges és túlzásmentes vonzódás az étel, ital, szerelem, de a művészeti alkotás keltette gyönyör iránt. Fizikai és átvitt értelemben egyaránt; további utalások esetén a zene, és a költészet, avagy a képzőművészetek iránti érdeklődés.

A Vénusz óra alkalmas divatcikkek, kozmetikai cikkek vásárlására. A szórakozás minden lehetséges változata: egy jó ebéd, vagy mozi, színház, zenehallgatás stb. Jó időszak ez a randevú lebonyolítására is. Pénzügyekben is lehet ebben az időszakban szerencsés.

A Mars órája:

A nyers erő, az ösztön, a vágy, a tetterő, a bátorság, a kitartó öntudat, elszántság, kezdeményezés, küzdőszellem és mindezek tekintet nélkül a következményekre. Az izomerő, az irányító akarat, a fizikai jólét és annak örömei. Mindig csak az előretekintés, a tett öröme és a tétlenség elviselhetetlensége. Az örökös mozgás, annak vágya váltja ki az ütközéseket, amelyeknek a nagyságrendje az erőszakosságtól az agresszivitáson át, a minden korlátozást áthágó szabadosságig, majd a zabolázhatatlansága miatt a bűntettig ívelhet. Nem az értelem, hanem az erő alkalmazása a lényeges számára; a meggondolatlan veszélyvállalás, a férfiasság, a győzni akarás, az önlegyőzés a cél érdekében, a célba érés eltökélt határozottsággal.

A Mars óra alkalmas minden aktív tevékenységre legyen az sport, vagy nehéz fizikai munka, bármilyen jellegű, de erőt, lendületet, akaratot igénylő feladat.. A Mari időszak a randevúk és a szerelmi ügyek időszaka. Gyakran rejt veszélyeket is: tüzesetek, sérülések, verekedések, agresszív események / akár kezdeményező, akár elszenvedő /.

A Jupiter órája:

Évezredek hagyománya szerint a " fortuna maior ", a nagyobbik szerencse. A nagyvonalúság, értelmesség, bölcsesség, az igazságosság, a magasabb erkölcsiség. A rend és a becsületes törvényesség képezik alapértelmezését. Kitűnő intellektus, megkülönböztető képesség és a helyes értékítélet, ami számára mindig kapcsolódik az etikussággal is. Szerencsét hozó, társaságkedvelő és az által kedvelt; sokoldalú érdeklődés, különösen a hit, erkölcs, jogi vonatkozású témák iránt. Mindez a magasabb iskolázottság igényével, könnyen megkeresett, de könnyen ki is adott, sokszor jelentős összegű pénzek. Ilyenek kezelése; az élet örömeinek egészséges, természetes, nyílt élvezni tudása, nagy önbizalommal és biztonsággal, sokszor az érzékiség határát is súrolva. Kötelességtudás, a vállalt, vagy kapott feladat könnyed megoldása; a távlatok átívelése. Ismeretek szerzése, aminek fizikai értelemben kedvelt formája az utazás, sportszeretet.

A Jupiter órája minden szempontból kedvező, szerencsés. Rendkívül alkalmas jómódú, tekintélyes emberekkel való kapcsolatteremtésre, találkozókra. Kitűnő időszak jogi, hivatalos ügyek intézésére. Fő veszélye, hogy túlzásokra hajlamosít, elbizakodottá tesz.

A Szaturnusz órája:

Mindenek előtt eloszlatjuk azt a gyermeteg balhiedelmet, hogy a neve, az infortuna maior (a nagyobb szerencsétlenség) miatt kizárólag csak gát, baj, bosszúság, gonoszság betegség és hasonlóak tartoznának fogalomkörébe. Mert adja a jót, a kellemeset is, legfeljebb drágán, de akkor az annál biztosabb. Lényegét az idő fogalmával lehetne a legkönnyebben szimbolizálni, amely se nem jó, se nem rossz, nem kegyetlen, nem támogató, de áthághatatlan. Figyelmeztető, ezért józan, hideg, mert elfogulatlan. Határokat jelző és megszabó, a baj ott és akkor kezdődik, ha ezeket a megkerülhetetlen tényeket figyelmen kívül hagyjuk. Az összes között a legokkultabb bolygó, magának az "okkult" fogalomnak az etalonja, mert sokszoros erőkifejtést, vagy akadályokat, csalódásokat okoz, de az, aki megtanulta a leckéjét a mindenkire, de kinek, kinek másként - kiszabott törvényeit, a sokszorosan, és ami az igazi lényeg: megfoszthatatlanul gazdagodik. Türelem, kitartás, kötelességtudat, felelősség, realitásérzék, alaposság, szerénység, serénység, önuralom, takarékosság, de nem fösvénység , a főbb jellemzői. Eszközei az üdvözítő hatásának a tény, hogy ahol és ahogyan áll és uralkodik a képletben, ott rejlenek az illető életének próbatételei.

A Szaturnusz órái kritikus időpontok. Veszélyeket, nehéz időszakokat, akadályoztatásokat jelenthetnek az élet azon területein, főleg ahol a Szaturnusz a horoszkópban áll. Jelenthet baleseteket, épületomlást, fulladásos halált is. Kivételes esetben kedvező építkezések megkezdésére, ingatlan ügyek intézésére. Az ebben az órában megkezdett dolgok vagy sokáig tartanak, vagy lefolyásuk hosszú.

 

 

     
Mi a feladat mára?
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
     
Pontos Idő
     
Magamról röviden
     
Milyen jegyben születtél
     
A Holdnaptár fontossága
     
Csillagászati holdnaptár
     
Vendégkönyv
     
Ezoterikus kövek és mandalák
     
Radiesztézia
     
Zodiákusok és a gyógyító kövek
     
Ezoterikus olvasmányok
     
ÜZENŐFAL
Az üzenet fontos, tarts mindenkit tiszteletben! Itt ne hírdess és ne politizálj!
     
Kínai állatjegyek
     
Asztrológiai PPS -ek
     
Letölthető asztro programok
     

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME