CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
CSILLAGJÖVŐ ASZTROLÓGIA PORTÁL
Itt regisztrálj
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Látogatóim
Indulás: 2008-10-18
     
Gportal, levelező regisztráció!
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
Sok feltöltött anyag!
     
Főoldal
     
Horoszkóp és biotérkép rendelés!
     
Fogamzási horoszkóp
     
Programok
     
Számítógépes oktatás
     
Asztrológiai olvasmányok
     
Öröknaptár
     
A világ más szemmel
     
Napi horoszkóp
     
Hirdess az oldalamon
     
Kristálygömb
     
Szótár
     
Baba horoszkóp
     
Szülő horoszkóp
     
Szerelmi horoszkóp
     
Jelenlegi bolygó állások
     
Éves előrejelzések
     
Időjárás
     
Óraasztrológia

Óraasztrológia

Három módszert alkalmaz:

  1. A kérdő horoszkópok, amit mindig a kérdés helyére és idejére számítunk ki.
  2. Az órahoroszkópok, melyek mindig egy megtörtént esemény képletei. Az esemény helyére és idejére számítjuk ki.
  3. Az elekciók , vagyis időválasztó horoszkópok, mellyel egy tervezett esemény legkedvezőbb időpontját választjuk ki. Az esemény megtörténte után a képlet már órahoroszkópként működik.

A kérdő horoszkópok mindig a kérdés helyére, idejére készülnek és radix szerűen, viselkednek. A kérdező lehet maga az asztrológus is. Ebben az esetben óvatosan kell bánni a módszerrel, mert nagy az önbecsapás esélye.

Fontos szabály, hogy a kérdés asc.-e valamely jegy első öt fokán belül van, akkor a képlet nem megbízható, a kérdésfeltevés még korai. Ez alól kivétel, ha a kérdező fiatal korú. Ha a kérdő képlet asc-e valamely jegy utolsó öt fokán belül van, ugyancsak nem megbízható a horoszkóp, ugyanis a lehetőség már elmúlt, tehát a kérdés megkésett. Kivétel, ha a kérdező idős öregember.

Minden kérdés csak egyszer tehető fel, mert a továbbiak alkalmasak az önbecsapásra, vagy hibás szemléletre, következtetésre.

Érdemes figyelembe venni kérdés óra-uralkodóját, sok esetben jellemző a kérdezőre, vagy a kérdés tárgyára. Ha a kérdés óra-uralkodója egyezik az asc-jegyének az urával, vagy a feltett kérdés fő jelölőjének tekinthető, esetleg a Nap vagy a Hold diszpozítora kiemeli a képlet fontosságát. Az óra-uralkodó helyzete a horoszkópban sokat mond az esemény jó, vagy rossz kimeneteléről.

Gyakran tapasztalhatjuk, hogy a kérdő képlet asc-e a kérdező radixával szoros kapcsolatot mutat. Tengely átfedés Nap-hold születési uralkodó a kérdő asc-n vagy közelében, vagy a kérdés tárgyát képviselő bolygó. Fontos szabály, ha a hetedik ház, vagy annak uralkodója rossz, akkor az asztrológus ne mondjon ítéletet, hárítsa el a kérést, vagy ajánljon más kollégát, ugyanis ebben az esetben az asztrológus téved, vagy ártó tanácsot ad. Támadott rossz fényszögekkel ártó bolygó a házban DC. okoz rossz indulatú fényszögben a hetedik ház urának rossz fényszögei.

 

A kérdő horoszkóp értékelése

Elsődleges itt is a horoszkóp összképe után hozott ítélet. A házak jelentése módosítva megegyezik a radix képletével.

 

Az 1. ház tehát maga a kérdező.

A közbülső házak jelentése azonos a radixéval , de hangsúlyosabban a kérdésre vonatkoztatjuk, illetve módosíthatjuk.

A 4. ház szerepe ez esetben kiemelkedően fontos, ez mutatja a dolgok végső kimenetelét. Az itt létező bolygók az IC fényszögei és a ház ura jó vagy rossz indulatán múlik a végső kimenetel.

A 7. ház nem csak társak, perek, nyilvánosság, hanem a kérdezett dolog külső megítélése és a mások által támasztott akadályok.

A 10. ház a kérdezett dolog kialakulásának a lehetősége, a cél elérését vagy a kudarcot mutatja.

Az 1. ház után fontos vizsgálati szempont a képlet urának a helyzete, mert az magát a kérdezőt személyesíti meg.

 

Órahoroszkóp

Megtörtént események képletei, lehet, pl. házasságkötésre, vállalkozásra, utazás megkezdésére, szerződések, megállapodások időpontjára képletet készíteni.

Minden, ami történik, keletkezik, születik kifejezhető a pillanat horoszkópjával.

Ezeket a képleteket az esemény földrajzi helyére és időpontjára készítjük. Az órahoroszkóp értékelése sok szempontból hasonlít a kérdező horoszkópéra. Ezek azonban személytelen képletek. Az események horoszkópjait ajánlatos összehasonlítani az érdekeltek radix képletével. Pl.: egy vállalkozás lehet rendkívül sikeres, kitűnő, a vállalkozó azonban lehet boldogtalan, vagy az egészsége szenvedi meg.

Az órahoroszkópban a házak értelmezése módosul:

 

1.ház: maga az esemény, személytelen horoszkóp készül az esemény milyensége tartós vagy mulandó volta, látszat megnyilvánulásai, a szilárd jegyek biztosítják.

10. ház: az esemény vagy a dolog célja. A fejlődés iránya és lehetőségei. Működőképesség és rang, adott esetben az irányító személy, főnök.

 

7.ház: a nyilvános fogadtatás, elismerés vagy ellenségek megjelenése, esetleg társulások, szövetségek, de ide tartoznak a perek is. Házassági kérdő képlet esetén ugyancsak a környezet vagy a nyilvánosság véleménye, mert maga a házasság az 1. ház.

4.ház: az egyik legfontosabb pont, ez a ház mutatja a dolgok végső kimenetelét. Az itt lévő bolygók a ház ura, de különösen az IC fényszögei döntő fontosságúak. Ide tartozik a kérdezett dolog alapítója, tulajdonosa, a telephely vagy otthon, a bázis. A felelős egyén, aki minden terhet a vállán visel.

2. ház: pénzügyi vonatkozások a kérdezett dolgokról.

3. ház: írásokkal, szerződésekkel kapcsolatos dolgok, esetleg a sajtó. Kapcsolatba hozható forgalommal, árumozgással. Ide tartozik a környezet is, szerződés és papírmunka.

5. ház: a kérdezett dolgoktól függően alkotóképesség pl : művészeti vállalkozásban, minden üzleti viszonylatban a kockázatvállalás óvatos vagy hazárd módon. Házasságon belül a szex vagy a gyermekáldás esélyei.

6. ház: a kérdezett dolgok problémái, működési zavarai. A legritkábban jelenti személy betegségét. Látható azonban a vállalkozás, vagy házasság betegsége, indokolt esetben alkalmazottak, munkások, beosztottak.

8. ház: a kérdezett dolog vége , „halála” nem személyre vonatkozik. A külső pénzügyi kapcsolatok nyereség, veszteség szintén.

9. ház: ha indokolt a külföldi kapcsolatok és vonatkozások. Esetleg jogi képviselők, jogászok és az ő szerepük.

11. ház: a tervek az elképzelések, vágyak, ezek teljesülése vagy hiábavalósága. Támogatók, protektorok, esetleg baráti kör, szponzorok.

12.ház: a kezdettől meglévő problémák, rejtett akadályok, titkok, titkos ellenségek. Nem mindig rossz a jelentése.

A képlet értékelésében fontos az uralkodó bolygó kozmikus rangja, jegy és ház pozíciója.

A Nap és a Hold ugyancsak fontos. A Nap itt is az életképességet, ha indokolt, a hatalmat és az ahhoz való viszony képviseli. A Hold ház helyzete szerinti területen változásokra, bizonytalanságokra lehet számítani.

Az általános értékelés mellett fontosak a speciális jelölők. „Generál szignifikátor ”.

Pénzügyi kérdéseknél a kettes ház, utazásoknál a 3. és 9. ház, házépítésnél a 4. ház és a Szaturnusz. A kérdezett dolog legfontosabb háza tekinthető 1. házként. A további részleteket a házak levezetett jelentéstartalma adja.

A harmadik ház nem csak közlekedés, hanem változások, az itt lévő jelölők, az általuk képvisel házak dolgaival, módosítják a kiinduláshoz képest a helyzetet. Ezeknél a horoszkópoknál alkalmazhatók a prognózis módszere. Figyelembe vehetjük a tranzitokat, direkciókat, segédhoroszkópokat. A személyek nemét, ha úgy adódik a bolygók neme szerint, határozzuk meg. A Nap, a Mars férfi, a Hold, a Vénusz női jelölőként jöhet szóba.

 

Elekciók / időválasztó horoszkópok /

Ebben az esetben egy leendő horoszkóphoz választjuk ki a lehetséges legkedvezőbb időpontot, vagyis indítási horoszkópot. Először is az efemeridában , vagy számítógéppel keresünk egy olyan időpontot, amikor a bolygók a jegyekben kedvező fényszög kapcsolatban állnak. Azután azt kell megvizsgálni, hogy ezek a konstellációk az érintett személy, vagy személyek radixához milyen fényszögekkel kapcsolódnak. Háztáblázat segítségével meg kell határozni a leendő esemény időpontját órára, percre.

Először is a bolygók házhelyzete szerint kell meghatároznunk a lehetséges időpontot. Az esemény természete határozza meg, hogy az elkerülhetetlen rossz konstellációk melyik házakat érintsék, ezek kerüljenek a kérdés szempontjából lényegtelen területre. Pl : pénzügyi vállalkozás esetén lehet semleges a 9. Ház, ha nincsenek külföldi kapcsolatok. Nagyon fontos az ASC és az MC megválasztása. Az ASC ura a születési uralkodó döntő fontosságú.

Az MC esetében a hangsúly inkább az oppozíciós ponton a IV. ház csúcsán van.

A IV. ház csúcsának fényszöge semmiféle képen nem lehet rosszindulatú, mert ebben a házban árt a legtöbbet egy rossz bolygó.

Az MC a X. ház és ura a célt, az elérhető eredményt, vagy tekintélyt képviseli majd.

Az ASC és DESC fényszöge azért fontos, mert nagymértékben meghatározza a választott dolog milyenségét és külső fogadtatását.

 

     
Mi a feladat mára?
2019. Január
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
     
Pontos Idő
     
Magamról röviden
     
Milyen jegyben születtél
     
A Holdnaptár fontossága
     
Csillagászati holdnaptár
     
Vendégkönyv
     
Ezoterikus kövek és mandalák
     
Radiesztézia
     
Zodiákusok és a gyógyító kövek
     
Ezoterikus olvasmányok
     
ÜZENŐFAL
Az üzenet fontos, tarts mindenkit tiszteletben! Itt ne hírdess és ne politizálj!
     
Kínai állatjegyek
     
Asztrológiai PPS -ek
     
Letölthető asztro programok
     

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME